ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ: 1 χρόνος αγώνα και συνεχίζουμε!



Η ένωση για την ισότητα και το φύλο ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ συμπλήρωσε έναν χρόνο λειτουργίας και δράσης και το γιορτάζει με εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις σε όλο το Ναύπλιο με δραστηριότητες που ξεκινήσαν μόλις χθες και θα ολοκληρωθούν στις 12 Μαρτίου.

Η ένωση για την ισότητα και το φύλο ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ γιορτάζει τον 1 χρόνο από τη δημιουργία της με μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, για να γεμίσει από χρώμα και τέχνη το Ναυπλιάκι.
Είναι Φεβρουάριος, έχει περάσει ένας χρόνος αγώνα με επιστολές στο υπουργείο, τη σύγκλητο και διάφορους φόρεις και οργανώσεις. Κάποι@ μας στήριξαν. Φτάσαμε όμως έναν χρόνο μετά να φωνάζουμε τα ίδια συνθήματα, τα αυτονόητα: έξω οι παρενοχλητές από τις σχολές. Νιώθουμε μόν@ και εγκαταλελειμμέν@ σε αυτόν τον αγώνα μας.
Παρά τις αντιξοότητες παλεύουμε την πατριαρχική λογική. Παρά τις εμπάθειες του Πανεπιστημίου και την δυστοκία του να ανταποκριθεί με ταχύτητα και να στηρίξει τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και δίχως καμία βοήθεια παραμείναμε ζωντανά και συνεχίζουμε να αυξανόμαστε και να απλωνόμαστε σε κάθε πόλη του Πανεπιστημίου δημιουργώντας ασφαλή περιβάλλοντα σε όσα θύματα το έχουν ανάγκη.
Μας λυπεί που το Πανεπιστήμιο χρειάστηκε ένα χρόνο να αποφασίσει το αυτονόητο. Που δείχνει να μη σέβεται τα ίδια του τα μέλη τόσο αυτά που καταγγέλλουν όσο και αυτά που μας στήριξαν ή που ως μέλη κάποιας επιτροπής αποφάσισαν την παραπομπή του κατηγορούμενου στο πειθαρχικό συμβούλιο.
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει ακόμα μεγάλο δρόμο να βαδίσει για να φτάσει στην ισότητα και τον σεβασμό. Μέχρι τότε όμως εμείς θα είμαστε εδώ για να φροντίσουμε να πετύχει. Για την ώρα όμως και μετά από τρομερές πιέσεις πετύχαμε την αναστολή εργασίας και την πειθαρχική δίωξη του καταγγελλομένου για σεξουαλική παρενόχληση. Αυτό πρέπει να συμβαίνει αυτεπάγγελτα όπου υπάρχει αντίστοιχη υποψία μέχρι να ελεγχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Όσον αφορά όμως την ποινική δίωξη του κατηγορουμένου μας τρομάζει που χρειάστηκε ένας χρόνος για να προκύψει το πόρισμα. Μας τρομάζει που άλλαξαν εισαγγελείς για να προκύψει Μας τρομάζει που η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
Από την άλλη σε μια πόλη που δεν έχουμε έδρα ακόμη το Πανεπιστήμιο δυστυχώς έχει επιλέξει να αγνοήσει την υποψία σεξουαλικής παρενόχλησης από μέλος της διοίκησης. Στην Σπάρτη ρεπορτάζ καταγράφει τα όσα έζησε κοπέλα μέχρι την απόρριψη εκπόνησης διδακτορικής διατριβής. Τα όσα συμβαίνουν αν και έχουν μεταφερθεί στην Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και έχουμε αναφερθεί κι εμείς επανειλημμένα δημοσίως. Δημοσιεύματα της πόλης κυκλοφόρησαν και με τα στοιχεία των δύο πλευρών αυτής της υπόθεσης αλλά δε θέλουμε να μπούμε στον φαύλο κύκλο της βίας και του λιντσαρίσματος, επιθυμούμε μόνο να ερευνηθεί πριν το θύμα να είναι φοιτήτρια.
Σπουδάζουμε άλλωστε σε πόλεις γεμάτες μισαλοδοξια, ομοφοβία και μίσος για κάθε τι διαφορετικό. Δεν ξεχνάμε ούτε το ομοφοβικό ταβερνάκι ούτε κανέναν άλλο τόπο βασανισμού της διαφορετικότητας και των ευάλωτων ψυχών. Βρισκόμαστε εδώ και θα βρισκόμαστε εδώ για οποι@ το χρειάζονται. Ελπίζουμε πως σύντομα θα βρισκόμαστε και στις υπόλοιπες πόλεις του Πανεπιστημίου μη αφήνοντας υποψίες ανερεύνητες. Γιορτάζουμε ένα χρόνο ύπαρξης και διαμαρτυρόμαστε για όσα συμβαίνουν και πριν ξανασυμβούν με τις εξής δράσεις:
• Συγκέντρωση & Διαμαρτυρία 06/02
• Πορεία 12/02
• Ανάρτηση πανό 14/02
• Εκδήλωση: Η μέρα της γυναίκας 08/03
• Καλλιτεχνικές Δράσεις 12/03
Ζητάμε:
• Να παραμείνει ο κατηγορούμενος σε αναστολή καθηκόντων μέχρι να τελεσιδικήσει τόσο η πειθαρχική όσο και η ποινική του δίωξη.
• Να απομακρυνθεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών ΔΕΠ, το οποίο θα εκδικάσει την υπόθεση του πρώην αντιπρύτανή του.
• Την έρευνα του καθηγητή της Σπάρτης.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη