Θλιβερές καταστάσεις στον Βιολογικό του Τολού

 

Φωτογραφία: Facebook - «Όραμα Δημιουργίας»

Η Δημοτική παράταξη του Δημήτρη Ορφανού «Όραμα Δημιουργίας», με δημοσίευμά της αναφέρεται στην άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η προαναφερθείσα παράταξη και για την οποία την αποκλειστική ευθύνη την έχει η ΔΕΥΑΝ.

Σε μια δημοσίευση στον τοπικό τύπο διαβάσαμε με έκπληξη ότι ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κ. Χρ. Μαστορίκος παραδέχεται ότι δεν υπάρχει μετρητής της ποσότητας των λυμάτων βυτιοφόρων που συνδέονται στο βιολογικού Τολού!

Είναι πρώτη φορά που η ΔΕΥΑΝ παραδέχεται πως υπάρχει τέτοιου είδους πρόβλημα και ότι αδυνατεί να υπολογίσει πόσα χρήματα εισέπραξε από τα λύματα των βυτιοφόρων. Αυτό φανερώνει μια ακόμα αδυναμία της ΔΕΥΑΝ να μειώσει το χρέος της.

Όμως το πρόβλημα δεν είναι καθαρά λογιστικό είναι κυρίως πολιτικό, το οποίο γίνεται ιδιαίτερα ηθικό αφού μεταξύ εκείνων που αδειάζουν στον βιολογικό του Τολού είναι και συγγενής του Δημάρχου.

Κακόβουλα θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί οτιδήποτε γιατί εδώ και 12 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, όμως εμείς θα σταθούμε στην ανικανότητα της ΔΕΥΑΝ, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όπου θα διασφάλιζε με ακρίβεια τα έσοδά της.

Παρατηρώντας την απάντηση του γενικού διευθυντού της ΔΕΥΑΝ κ. Χρ. Μαστορίκου, αντιλαμβανόμαστε την τρικυμία που επικράτησε στην προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις γύρω από την άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων των βοθροδεξαμενών στο λόφο. Για την απόκτηση ιδίας γνώμης ανεβήκαμε στο σημείο που αδειάζουν τα βυτιοφόρα και το θέαμα που αντικρίσαμε ήταν αποκαρδιωτικό.

Φωτογραφία: Facebook - «Όραμα Δημιουργίας»

Τρείς δεξαμενές οι οποίες επικοινωνούν η μία με την άλλη με τρύπες που θυμίζουν τρύπες ριφιφί παρά σύνδεση δεξαμενών εναπόθεσης λυμάτων. Η πρώτη μάλιστα επικοινωνεί με τις δύο άλλες πριν την καταβόθρα με μια ακόμα τρύπα στον τοίχο της και τα βοθρολύματα να κρέμονται ως πλεξούδες ακαθαρσιών στην εκβολή της. Αυτή είναι και η μόνη σκεπασμένη με τσίγκο. Για μέτρα περιβαλλοντικά ούτε λόγος. Ανοικτές στο καθένα και με κίνδυνο να πέσει κανείς μέσα. Ο χώρος θα έπρεπε να κλείνει και να μην επιτρέπεται να πλησιάζει κανείς, αν και στόχος θα πρέπει να είναι να κλείσει παντελώς και να απομακρυνθούν σκουπίδια και μπάζα από αυτό το σημείο.

Φωτογραφία: Facebook - «Όραμα Δημιουργίας»


Είναι κρίμα μια πεζοπορική διαδρομή που καταλήγει στην παλιά βυζαντινή Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος να συναντά στο ξεκίνημά αυτό το άθλιο και περιβαλλοντικά απαράδεκτο κατασκεύασμα που λέγεται σημείο σύνδεσης βυτιοφόρων με τον Βιολογικό.

Φωτογραφία: Facebook - «Όραμα Δημιουργίας»

Το Όραμα Δημιουργίας με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο θα αντιμετωπίσει αυτές τις περιβαλλοντικές πληγές και θα βελτιώσει τις εισπράξεις της ΔΕΥΑΝ εφαρμόζοντας κανόνες ισότητας για όλα τα Δ.Δ και Δ.Ε. εκμεταλλευόμενοι ακόμα και την αποξηραμένη λάσπη του βιολογικού η οποία σήμερα δίνεται σε ιδιώτη να την απομακρύνει άγνωστο που, ενώ μπορεί να πουληθεί απ` ευθείας είτε στην Μονάδα της Μεγαλόπολης είτε στην Χαλυβουργική ως υλικό καύσης και εναλλακτικά να εμπλουτιστεί και με άλλα υλικά, και να διατεθεί ως λίπασμα στους κήπους και στους χώρους πρασίνου του Δήμου.

Βάζουμε τέλος στην αδιαφάνεια, βελτιώνουμε τα οικονομικά του Δήμου μας!

Φωτογραφία: Facebook - «Όραμα Δημιουργίας»


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη