Ναύπλιο: Επιμένουν οι φοιτητές στις καταγγελίες τους και ζητούν την απομάκρυνση του καθηγητή | Το θέμα έφτασε μέχρι και στην Βουλή

Ένα χρόνο μετά τις καταγγελίες για τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το ίδιο θέμα φαίνεται να απασχολεί και πάλι τους φοιτητές καθώς ούτε εκδίκαση της υπόθεσης έχει μέχρι τώρα γίνει αλλά ούτε και το πειθαρχικό συμβούλιο του ΠΑ.ΠΕΛ. έχει πάρει κάποια απόφαση για το πολύ σοβαρό θέμα αυτό που απασχολεί και δίκαια θα λέγαμε μέχρι και σήμερα, τώρα τους φοιτητές, αφού ουδεμία ενέργεια εις βάρος του εν λόγω καταγγελθέντος καθηγητή δεν φαίνεται να έχει γίνει.

Επιπλέον στην διαμαρτυρία των φοιτητών που έλαβε χώρα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου του 2023 οι φοιτητές έκαναν λόγο και το απαράδεκτο προεδρικό διάταγμα 85 που εξισώνει τα πτυχία τους με τα απολυτήρια του Λυκείου, ενώ στην ίδια πορεία έγινε και αναφορά στις καταγγελίες των φοιτητριών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που έλαβαν χώρα τον περσινό Φεβρουάριο με τους φοιτητές διαδηλώνοντας να απαιτούν άμεσα την απομάκρυνση του καθηγητή.

Το συγκεκριμένο θέμα έφτασε στην βουλή από τον βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και άλλους 28 βουλευτές που συνυπογράφουν την επερώτηση αυτή και σας την παραθέτουμε αυτούσια.

Η Ερώτηση στην βουλή από τους 29 βουλευτές

Αναλυτικά παρακάτω το κείμενο της επερώτησης όπως αυτό ακριβώς κατατέθηκε στην βουλή.

ΘΕΜΑ: «Θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια φοιτητριών και φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου;»

«Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου φοιτήτριες και φοιτητές των δύο Τμημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών και Τμήμα Θεατρικών Σπουδών) στα πλαίσια κινητοποίησης της καλλιτεχνικής και Ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στο Π.Δ. 85/2022 πραγματοποίησαν μαζική και ειρηνική πορεία διαμαρτυρία, αποφάσισαν δε και την κατάληψη των κεντρικών διδακτηρίων για μία εβδομάδα.

Πέραν όμως της πανελλήνιας καταγγελίας για την υπαγωγή των καλλιτεχνών στη βαθμίδα ΤΕ, δηλαδή του απλού και ανειδίκευτου εργαζόμενου, στόχευσαν και επικέντρωσαν τη διαμαρτυρία και αξίωσή τους στην απομάκρυνση καθηγητή του ΠΑΠΕΛ από τη Σχολή τους, αλλά και οποιαδήποτε άλλη εκπαιδευτική δραστηριότητα καθώς, βάσει των όσων αναφέρουν επί ένα χρόνο και παρά το πλήθος καταγγελιών εις βάρος του για παρενοχλήσεις και απειλές βρίσκεται ακόμη στο ακαδημαϊκό περιβάλλον του Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα η Φοιτητική Ένωση για το φύλο και την ισότητα ΛίΛΑ ΠΑΟΥΖΕ, μέλη της οποίας συμμετείχαν στη διαμαρτυρία καταφέρονται κατά του ιδίου καθηγητή επικαλούμενοι ανάρμοστες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος φοιτητριών της Σχολής.

Συγκεκριμένα εκθέτουν ότι έχει περάσει ένας χρόνος και παρά τις επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας, τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και διάφορους άλλους φορείς και οργανώσεις, δεν έχουν μέχρι σήμερα δει κανένα αποτέλεσμα.

Εκφράζουν μάλιστα την επιμονή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για ένα ασφαλές και δίκαιο Πανεπιστήμιο.

Επειδή παρόμοιες απρεπείς, μειωτικές και προσβλητικές συμπεριφορές, εφόσον καταγγέλλονται είναι απαραίτητο να εξετάζονται και διερευνώνται με αξιοπιστία, αντικειμενικότητα και σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να παύσουν και να παταχθούν άμεσα εφόσον βεβαιωθεί η τέλεσή τους.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

  • Προτίθεται η κυβέρνηση να εξετάσει ενδελεχώς την υπόθεση τη σεξουαλικής παρενόχλησης στο Τμήμα Παραστατικών Σπουδών Ναυπλίου;
  • Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες μετά τις καταγγελίες των εμπλεκομένων;
  • Ποια μέτρα ειδικότερα προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει ώστε να εξαλειφθούν παρόμοια φαινόμενα που δημιουργούν τεράστια ανασφάλεια τόσο στους φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και στις οικογένειές τους;»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη