Απεργιακή Συγκέντρωση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας και των εκπαιδευτικών στο Ναύπλιο



Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί στην πλατεία Τριών Ναυάρχων(Δημαρχείου), στο Ναύπλιο μαζί με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, και τους φοιτητές του Κέντρου Αγώνα της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου. Στην Συγκέντρωση συμμετείχαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, η ΕΛΜΕ Αργολίδας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους των σωματείων των εκπαιδευτικών και των παρατάξεων τους αυτών καθώς επίσης και από τον εκπρόσωπο του 15μελους μαθητικού συμβουλίου των μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.


Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης μέχρι την πρώτη στάση στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας όπου ακολούθησε συνάντηση των σωματείων των εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας , με την παρουσία και αντιπροσώπου από το 15μελες σχολικό συμβούλιο των μαθητών, με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας στον οποίο οι διαμαρτυρόμενοι, μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί κατέθεσαν τα αιτήματά τους.



Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην ατομική  αξιολόγηση που τους επιβάλει το υπουργείο παιδείας σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους, αναπληρωτές και νεοδιόριστους, όπου για τους τελευταίους μάλιστα, αποτελεί σύμφωνα με το υπουργείο και απαραίτητη προϋπόθεση για να μονιμοποιηθούν.

Οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι δηλαδή μαζί τους και οι καθηγητές, απεργούν σήμερα ενάντια λοιπόν στην αξιολόγηση και καλούν όλους τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στις τρίωρες στάσεις εργασίας ώστε να μην πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του αξιολογητή στις τάξεις τους ενώ παράλληλα καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να υπογράψουν όλοι μαζί την δήλωση συμμετοχής της ΟΛΜΕ στην απεργία αποχή σε ένα ΕΝΙΑΙΟ έντυπο το και θα πρέπει να καταθέσουν στο πρωτόκολλο του σχολείου.


Την ίδια στιγμή οι δύο Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών στον Δημόσιο Τομέα που είναι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, η οποία ξεκίνησε με τους νεοδιόριστους στην εκπαίδευση στις περιφέρειες του Νοτίου και του Βορείου Αιγαίου, αλλά καθώς επίσης της Κρήτης και της Πελοποννήσου.









Οι φοιτητές συμμετείχαν στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στηρίζοντας τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών ενώ όμως παράλληλα διαμαρτύρονταν και για όλες τις επικείμενες αλλαγές που φέρνει ο νόμος για την τέχνη και τον πολιτισμό.




Στην συνέχεια η πορεία τους συντεταγμένα προχώρησε προς την παραλιακή οδό του Ναυπλίου όπου και κατέληξε στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας όπου αντιπροσωπεία των μαθητών του Μουσικού αλλά και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας μαζί με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων συναντήθηκαν στην Αντιπεριφέρεια με τον αρμόδιο για το θέμα αυτό.



























Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη