Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, ΠΑ.ΠΕΛ.:Δικαίωση της ακαδημαϊκής κοινωνίας η αναστολή καθηκόντων του πειθαρχικώς ελεγχόμενου καθηγητή


Με ανάρτησή της στην σελίδα της στο facebook η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τα μέλη της οποίας έχουν σύσσωμα παραιτηθεί αντιδρώντας στην πλέον δεδομένη προσωρινά αδύνατη επιστροφή του ελεγχόμενου πειθαρχικώς καθηγητή, ανακοινώνει ότι με απόφαση της υπουργού Παιδείας, ο συγκεκριμένος εν λόγω καθηγητής τίθεται σε αναστολή καθηκόντων μέχρι να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο.

«Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή καθηκόντων του ελεγχόμενου τέως αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μέχρι την συνεδρίαση του Ανώτερου Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών ΔΕΠ. Τα νέα αυτά επιτρέπουν στην Σχολή Καλών Τεχνών να επιστρέψει σταδιακά στην ασφαλή και ομαλή λειτουργία της.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου αναθεωρώντας την τελευταία παράνομη απόφασή της και αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτό το κύρος του αρμόδιου οργάνου και του Πανεπιστημίου συνολικά.
Παρακολουθούμε το θέμα και αγωνιούμε για την εξέλιξη της σοβαρής αυτής υπόθεσης διεκδικώντας την δίκαιη και νόμιμη επίλυσή της.»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη