Φωτογραφία: Δημόσια Ουρητήρια | Pixabay.com |
Οι δημόσιες τουαλέτες είναι κάτι που συχνά πυκνά αναζητούμε όλοι προκειμένου να ανακουφιστούμε από τις φυσικές μας ανάγκες που προκύπτουν φυσιολογικά ή μη καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Επίσης είναι κάτι που αναζητούμε σίγουρα όταν μεταβαίνουμε ως επισκέπτες σε μία ξένη για εμάς πόλη προκειμένου να κάνουμε την ανάγκη μας σαν άνθρωποι και όχι να ψάχνουμε τις καφετέριες στις οποίες πολλές φορές γινόμαστε και πελάτες αφού καλούμαστε να πληρώσουμε για ένα νερό ή έναν καφέ προκειμένου να καταστεί δυνατό να χρησιμοποιήσουμε σαν άνθρωποι λόγω των βιολογικών μας αναγκών την τουαλέτα.
Άρα λοιπόν εδώ τίθεται εύστοχα το παρακάτω εξής ερώτημα.
Στο Ναύπλιο λοιπόν όπου πρόκειται για μία πόλη πολύ κοντά στην Αθήνα, σε απόσταση χρονικά είναι μάλιστα μόλις 1,5 ώρα από αυτήν, και την επισκέπτονται χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο και πολύ συχνά καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς, οι δημόσιες τουαλέτες ή αλλιώς κοινώς γνωστές ως τα δημόσια ουρητήρια είναι κάτι που σίγουρα χρειαζόμαστε όλοι γιατί μπορεί ακόμα και κατά την διάρκεια της βόλτας μας ντόπιοι αλλά και επισκέπτες να μας χτυπήσει το κουδουνάκι του κινδύνου η βιολογική μας ανάγκη για ανακούφιση από τα πολλά υγρά που έχουμε πιει, μας βγάζουν λοιπόν στον δρόμο για τον μεγάλο αγώνα που δίνουμε όλοι μας να βρούμε ένα αποχωρητήριο ή αλλιώς πιο γνωστό το μέρος αυτό ως τουαλέτα.
Επομένως λοιπόν η απάντηση που έχουμε να δώσουμε εμείς στο παραπάνω ερώτημα που θέσαμε θεωρούμε κιόλας όχι ρητορικά είναι ότι χρειάζονται οι δημόσιες τουαλέτες στο Ναύπλιο. Αλλά το άλλο ερώτημα που προκύπτει στο σημείο αυτό είναι αν υπάρχουν.
Υπάρχουν άραγε δημόσιες τουαλέτες στο Ναύπλιο;
Η απάντηση λοιπόν στην παραπάνω φυσικά μη ρητορική ερώτηση είναι ότι υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες στο Ναύπλιο και μάλιστα σε δύο σημεία.
Το πρώτο σημείο είναι στο λιμάνι του Ναυπλίου στον σταθμό του ΟΣΕ αλλά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω είναι κυριολεκτικά κλειδαμπαρωμένο έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν να το χρησιμοποιήσει κανείς!
Οι κλειδαμπαρωμένες πόρτες των δημοσίων ουρητηρίων |
Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία πιο πάνω η πόρτα των δημοσίων ουρητηρίων φαίνεται να είναι κλειδωμένη και ενώ μάλιστα δεν έχει ούτε καν πόμολο για να μην μπορεί να την ανοίξει κανείς χωρίς το απαιτούμενο κλειδί.
Η ίδια κατάσταση φαίνεται ότι επικρατεί και στο δεύτερο σημείο όπου υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες στο Ναύπλιο.
Το δεύτερο σημείο λοιπόν είναι το πάρκο του ΟΣΕ δίπλα στον παλιό σταθμό του τρένου όπου εκεί έχει τοποθετηθεί περιμετρικά ακόμη και μεταλλικό κιγκλίδωμα(κάγκελο) για να μην είναι προσβάσιμη η δημόσια τουαλέτα στο κοινό.
Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία το συγκεκριμένο δημόσιο ουρητήριο είναι στην κυριολεξία περιφραγμένο με αυτό το γκρίζο μεταλλικό κιγκλίδωμα το οποίο έχει μόνο μία πόρτα που είναι και αυτή κλειδωμένη φυσικά όπως θα δείτε και εσείς ιδίοις όμμασι στην παρακάτω φωτογραφία.
Η Κλειδωμένη πόρτα της μεταλλικής περίφραξης της δημόσιας τουαλέτας στο πάρκο του ΟΣΕ |
Η κλειδωμένη χημική τουαλέτα στο πάρκο του ΟΣΕ |
Το λουκέτο που σφραγίζει την πόρτα της χημικής τουαλέτας στο πάρκο του ΟΣΕ |
Όπως όλα μας δείχνουν λοιπόν όχι μόνο είναι χρήσιμο το να υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες στο Ναύπλιο, αλλά και οι υπάρχουσες θα πρέπει πρώτα από όλα στο κοινό να είναι ανοιχτές και να υπάρχει και μόνιμο προσωπικό για να τις καθαρίζει.
Επιπλέον το γεγονός ότι οι όποιες δημόσιες τουαλέτες υπάρχουν στο Ναύπλιο στα δύο σημεία που προαναφέραμε είναι κλειστές στο κοινό μας αναγκάζουν να αναζητούμε λύση για την ανακούφισή μας στις κοντινές καφετέριες ή ακόμα και μέσα στους θάμνους όταν δεν υπάρχει άλλη λύση.
Αυτό σημαίνει ότι όλοι για την φυσική μας ανάγκη είμαστε δυνητικά πελάτες σε όλες τις καφετέριες, αλλά παρόλο που τέτοιο περιστατικό δεν φαίνεται να έχει συμβεί στο Ναύπλιο, δηλαδή να πρέπει υποχρεωτικά να αγοράσεις κάτι σε μία καφετέρια για να σου επιτρέψουν να χρησιμοποιήσεις την τουαλέτα, η πολιτική της δημοτικής μας αρχής επάνω στο θέμα αυτό οδηγεί μελλοντικά σε τέτοιες καταστάσεις.
Αυτό συμβαίνει γιατί η συγκεκριμένη δημοτική αρχή που βλέπει τους πάντες άπαντες πρώτα σαν πελάτες και μετά σαν πολίτες, δείχνει ότι ο δήμος είναι με την στάση του πιο κοντά στον πελάτη παρά στον πολίτη.
Δημοσίευση σχολίου