“Η Τούλιπ και η Καρδιά του Δάσους”: Νέο βιβλίο της Δέσποινας Μάντζαρη από τη Παλαιά Επίδαυρο

 

Κυκλοφορεί πολύ σύντομα το νέο βιβλίο της Δέσποινας Μάντζαρη από τη Παλαιά Επίδαυρο, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά.

Το νέο της βιβλίο έχει τίτλο “Η Τούλιπ και η Καρδιά του Δάσους” και αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Αίολος. Απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών και εφήβους.

Την εικονογράφηση και την εικόνα του εξωφύλλου έκανε ο βραβευμένος εικαστικός Δημήτρης Καρλαφτόπουλος, ενώ την επιμέλεια κειμένου πραγματοποίησε ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος. Σύμβουλος αφήγησης ο Evan-Lev Cabrό.

Το βιογραφικό της Δέσποινας Μάντζαρη περιλαμβάνει βραβεία και υποψηφιότητες, ενώ βιβλία της βρίσκονται σε μαραθώνιους ανάγνωσης και σε λίστες καλύτερων παιδικών βιβλίων. 

Από οπισθόφυλλο βιβλίου:

Η εντεκάχρονη Τούλιπ είναι μια νεράιδα νέβας. Μόλις τέλειωσε το βασικό σχολείο και ονειρεύεται να γίνει ανθίστρια, ώστε να ζήσει στη Πόλη των Κλαδιών, να φοράει πολύχρωμα φορέματα, να έχει δικό της μυρμήγκι-υπηρέτη και να γνωρίσει την ίδια τη βασίλισσα!

Χωρίς την αγαπημένη βασίλισσα όλων, το δάσος τους θα ήταν επικίνδυνο. Το Τοξικό Δάσος που το περιβάλλει θα το είχε καταπιεί, ενώ τα τέρατα που ζουν εκεί θα τις είχαν κατασπαράξει. Οι νεράιδες, όμως, μπορούν να κοιμούνται ήσυχα. Παντού υπάρχουν οι ανθονόμοι που τις προστατεύουν με περιπολίες και ελέγχους μόλις ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Έπειτα από μια απρόσμενη γνωριμία, η Τούλιπ θα παραβεί τους κανόνες και σύντομα θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα να προστατεύσει τον εαυτό της ή να παλέψει για το δίκιο. Θα ανακαλύψει μυστικά και θα διαπιστώσει ότι καμιά φορά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Η πραγματικότητα ανατρέπεται και η περιπετειώδης αναζήτηση της αλήθειας μόλις ξεκινά.

Βιογραφικό:

Η Δέσποινα Μάντζαρη γεννήθηκε το 1984 και κατάγεται από την Αρχαία Επίδαυρο, όπου ζει τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά της. Είναι μαθηματικός και συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Έχει βραβευτεί από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου και από τη διοργάνωση βραβείων Larry Niven, ενώ έχει προταθεί για τα λογοτεχνικά βραβεία ΙΒΒΥ. Βιβλία της έχουν περιληφθεί σε μαραθώνιους ανάγνωσης και σε λίστες καλύτερων βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει tutor της ελληνικής γλώσσας στο University of Southampton της Αγγλίας, και τα τελευταία χρόνια έχει καταπιαστεί με εικονογραφήσεις βιβλίων, λογοτεχνικές μεταφράσεις, και υποτιτλισμό ταινιών και ντοκιμαντέρ για το Sundance Film Festival.

Άλλα έργα της:

Αδέσποτη Πόλη, Κέδρος 2019 - Υποψηφιότητα για τα ελληνικά βραβεία IBBY, 2019

Το μαύρο μπαούλο, Κέδρος 2018

Η Μι, ο Μο και το ούφο, Κέδρος 2017

Ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, Κέδρος 2017

Μία, το αόρατο κορίτσι, Κέδρος 2016 - Βραβείο Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, 2013

Η Έρημος (Διήγημα) - Βραβείο λογοτεχνίας φαντασίας Larry Niven, 2012

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη