Φρικτό ναυάγιο αλιευτικού ανοιχτά της Πύλου έχοντας κοντά στους 60 νεκρούς

 

Φωτογραφία: Pixabay.com

Τραγωδία δίχως τέλος το ναυάγιο του αλιευτικού που είχε ξεκινήσει από την Λιβύη και βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου, όταν αυτό αναποδογύρισε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, οδηγώντας έτσι στον θάνατο δεκάδες μετανάστες που μετέφερε στο αμπάρι, ενώ φαίνεται πως ήταν 750 στον αριθμό όλοι οι επιβαίνοντες στο αμπάρι αυτού του μοιραίου για τους άτυχους ανθρώπους αυτούς πλοίου.

Σε δήλωση που παραχώρησε μεταξύ των άλλων για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε και ανέφερε τα εξής παρακάτω πράγματα.

Φωτογραφία: Δήμος Καλαμάτας - Kalamata.gr

«Θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη τα ξημερώματα ανοιχτά της Πύλου, όταν σκάφος στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός αλλοδαπών, ναυάγησε.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων Αρχών. Ως Δήμος Καλαμάτας συντρέξαμε την προσπάθεια όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στη διάσωση, δημιουργώντας χώρους υποδοχής στο λιμάνι της πόλης για τους διασωθέντες, προσφέροντάς τους φιλοξενία, φαγητό, νερό και ρουχισμό σε συνεργασία με την Π.Ε. Μεσσηνίας, τον Ερυθρό Σταυρό, εθελοντές κ.ά.  

Όσοι από τους διασωθέντες χρειάζονται ιατρική περίθαλψη οδηγούνται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα γειτονικά Νοσοκομεία, όπου έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση προετοιμασίας των χώρων του για να υποδεχτεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και θα πράξουμε το καλύτερο για τους συνανθρώπους μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».


Φωτογραφία: Δήμος Καλαμάτας - Kalamata.gr

Μέχρι στιγμής περισυνελλέγησαν από την θάλασσα πάνω από 80 μετανάστες, ενώ πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενώ με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται να ξεπερνάνε τους 59 οι νεκροί.


Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Σαρμά για τα θύματα αυτού του τραγικού ναυαγίου.


Φωτογραφία: Μεσίστια Σημαία Στην Βουλή - kafto.gr

«Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία".

Σημειώνεται ότι από νωρίς το μεσημέρι επικρατούσε προβληματισμός στα κομματικά επιτελεία για το αν θα γίνει το προκαθορισμένο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω του τραγικού ναυαγίου και της εν εξελίξει επιχείρησης διάσωσης. Η διεξαγωγή του ντιμπέιτ έχει προγραμματιστεί κανονικά για αύριο Πέμπτη, αλλά με το βάση γεγονός του τριήμερου εθνικού πένθους η τηλεμαχία και η προεκλογική δραστηριότητα αναμένεται να "παγώσουν"».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη