Μία πολύ όμορφη και συγκινητική βραδιά στο Φουγάρο από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας(Φωτογραφίες + Βίντεο)

 


Συναντήθηκαν χθες το βράδυ ημέρα Κυριακή στις 18/06/2023, σε μία πολύ όμορφη και σαγηνευτική έως και θαλασσινή συνάντηση θα λέγαμε εμείς, το Λαϊκό Σύνολο & το Σύνολο Μουσικής Έκφρασης και Δημιουργίας, του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, σε μία συναυλία που χάρισε σε όλους όσους την παρακολούθησαν, υπέροχες, γλυκές και όμορφες συγκινητικές στιγμές και ειδικότερα για τους γονείς που ήρθαν εκεί για να θαυμάσουν τα παιδιά τους.



Σε αυτήν την συναυλία επίσημος προσκεκλημένος του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας ήταν ο μουσικοσυνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης ο οποίος έπαιξε μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές του Λαϊκού Συνόλου το τραγούδι «Το Πικραμένο Αγόρι».

.

Το Σύνολο Μουσικής Έκφρασης και Δημιουργίας, των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, μας ταξίδεψε σητν όμορφη θάλασσα με τραγούδια τα οποία ήταν μεταξύ των άλλων, του Διονύση Σαββόπουλου, Του Μάνου Λοΐζου, της Μαρίζας Κωχ σε στίχους του Νίκου Καββαδία(εδώ το τραγούδι ήταν το Fata Morgana), και του Νίκου Πορτοκάλογλου, αλλά καθώς επίσης μας τραγούδησαν και «Το Κύμα», της Χαρούλας Αλεξίου.

«Το Κύμα»


«Αχ Θάλασσα Μου Σκοτεινή»


«Θάλασσα Μικρή»


«Φύσα Θάλασσα Πλατιά»






Ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης κ. Θανάσης Πολυκανδριώτης, ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας για την πρόσκληση να συμμετάσχει και ο ίδιος σε αυτήν την πραγματικά υπέροχη εκδήλωση.


«Το Πικραμένο Αγόρι»



Στην συνέχεια το Λαϊκό Σύνολο των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας μας ταξίδεψε πίσω δεκαετίες ολόκληρες σητν εποχή που γράφτηκαν αυτά τα πολύ σπουδαία τραγούδια που ακούστηκαν, που ήταν μεταξύ άλλων ρεμπέτικα και λαϊκά, όπως το «Πικραμένο Αγόρι» και το «Τα Ματόκλαδά σου Λάμπουν».


Η συναυλία είχε τίτλο «Είναι ζωή μια θάλασσα και η μουσική ταξίδι», και οι καθηγητές που εργάστηκαν σκληρά μαζί τους μαθητές για να βγει αυτή η υπέροχη, μαγευτική και συνάμα σαγηνευτική στις θάλασσες του κόσμου μουσική παράσταση είναι οι:

• Αλέξανδρος Ψωμόπουλος
• Σπύρος Μαρίνης
• Συρράκος Ντίνος
• Παπαδημητρίου Γιάννης
• Μιχάλης Τετώρος
• Γεωργία Χατζημπαλάση
















Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη