Υποχρεωτική και επίσημα πλέον η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Επισιτισμό - Τουρισμό

 

Η μεγαλύτερη Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Χώρας καθώς αφορά σχεδόν 400.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό με το υπ’ αριθμόν ΦΕΚ 3942/17.06.23  κηρύχθηκε ως γενικώς υποχρεωτική.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) με συντονισμένες ενέργειες κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης να κάνει ότι προβλέπεται από τον νομό.

Έτσι λοιπόν οι όροι αμοιβής και εργασίας στον κλάδο της εστίασης είναι ρυθμισμένοι και ενιαίοι για τα επόμενα 2 χρονιά για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Οποιος εργαζόμενος αντιληφτεί πως ο εργοδότης του δεν εφαρμόζει την εν λόγω σύμβαση αμέσως να ενημερώσει το σωματείο του ή την Ομοσπονδία.

* Mέλος του Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων-Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου, ενημερώνει:

Όπως είναι γνωστό για να κηρυχθούν υποχρεωτικές πανελλαδικά και για όλες τις επιχειρήσεις οι κλαδικές συμβάσεις θα πρέπει το σωματείο να μπορεί να αποδείξει από τους καταλόγους των εγγεγραμμένων μελών του ότι εκπροσωπεί την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου. Αυτό σημαίνει ότι είναι ευθύνη όλων να γραφτούν στα σωματεία και να είναι ενεργά μέλη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη