ΚΚΕ Αργολίδας: Μαζί με τον λαό της Αργολίδας! Στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων! Στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές ο λαός της Αργολίδας μπορεί να βγει πιο δυνατός!

 

Ενισχύουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και στους 4 δήμους της Αργολίδας, στα οποία συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού- λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές σε ψήφους, ποσοστά και βουλευτές, η εκλογική άνοδος και στην Αργολίδα, είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα για τον εργαζόμενο λαό και τα παιδιά του!

Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, οι νέες και οι νέοι, έχουμε επιλογή που να αντιστοιχίζεται στα συμφέροντά μας: Να δυναμώσουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

-Για να εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, κόντρα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

-Για να γίνει ένα ακόμα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό της πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

-Καμία αναμονή - καμία ανοχή απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική!

Η κυβέρνηση της ΝΔ εξήγγειλε ήδη την κλιμάκωση του αντιλαϊκού της έργου. Θα συνεχίσει να αξιοποιεί τον κρατικό μηχανισμό, την περιφέρεια και τους δήμους προς αυτή τη κατεύθυνση.

Αυτό που με τραγικό τρόπο αποδείχθηκε και τα τελευταία χρόνια, είναι ότι το εχθρικό για τον λαό κράτος, με όλο το μηχανισμό του, δούλεψε "ρολόι" για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, φορτώνοντας το λαό με νέα βάρη.

Με την ακρίβεια, το καθηλωμένο εισόδημα, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς, την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας. Αφήνοντας τον ανυπεράσπιστο στις φυσικές καταστροφές, εκτεθειμένο στα περιβαλλοντικά εγκλήματα, με ελάχιστους  χώρους  άθλησης και  πολιτισμού.

 

Στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας: Επιλέγουμε τις ζωές μας!

Και στο νομό Αργολίδας, το δίλημμα αυτό διαπερνά την καθημερινότητά μας. Η κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να κριθεί με βάση τις θέσεις και τις πράξεις της απέναντι στο δίλημμα αυτό.

Γιατί μπορεί όλες οι περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις, κάποιες και ως δήθεν «ακομμάτιστες», να ευαγγελίζονται την «ανάπτυξη» στις ανακοινώσεις τους, αλλά η ανάπτυξη τους δεν έχει καμία σχέση με τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού της περιοχής, όσο συνεχίζεται η εφαρμογή της πολιτικής εξασφάλισης των κερδών των λίγων που αποδεικνύεται ότι είναι ασυμβίβαστα με τις ανάγκες των πολλών.

Και αυτό αποδεικνύεται από:

-Από τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, χρημάτων που προέρχονται από τη φοροληστεία του ελληνικού λαού και των λαών των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ, όταν η μερίδα του λέοντος κατευθύνεται στα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων.  Όταν όσα διαφημίζονται ότι προορίζονται για τον λαό είναι ελάχιστα, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες ενώ συνοδεύονται από την περαιτέρω εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και κοινωνικών δομών.

-Από τις πολυδιαφημιζόμενες αναπλάσεις και έργα που γίνονται, δε στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των εργαζόμενων, αλλά στη διασφάλιση της κερδοφορίας των κατασκευαστικών και τουριστικών ομίλων.

-Από τις απανωτές εγκρίσεις παρατάσεων ωραρίου για να οργανωθούν "Λευκές Νύχτες" σε Δήμους της Αργολίδας, σε βάρος των δικαιωμάτων των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων που ασφυκτιούν από τον ανταγωνισμό των μεγαλεμπόρων.

-Από τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στους δήμους και την αποψίλωση των υπηρεσιών τους που μειώνουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους και με ελλείψεις σε βασικά μέσα προστασίας.

-Από  τα σχέδια ιδιωτικοποίησης ολόκληρων δημόσιων παραλιών και εκτάσεων σε όλη την Αργολίδα, στερώντας την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες  αλλά και την αξιοποίηση  των δημοσίων εκτάσεων με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της.

Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που είναι δεσμευμένα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κερδών των λίγων!

Η προγραμματική σύγκλιση μεταξύ των κομμάτων του συστήματος, που εκφράστηκε με τη στήριξη όλων των κρίσιμων νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ στην προηγούμενη θητεία της, μεταφράζεται σε πλήρη ταύτιση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και στους δήμους Αργολίδας είτε από τη θέση της Δημοτικής αρχής είτε και από τη πλευρά της "αντιπολίτευσης" :

Καμία δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δε διεκδικεί την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, αλλά το μόνο που έχουν στον προγραμματισμό τους είναι για να εξασφαλίζεται ζεστό χρήμα για τους αναπτυξιακούς νόμους, τα ΣΔΙΤ, για τις φοροελαφρύνσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Γιατί έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στη γύμνια της πολιτικής προστασίας, στα σχέδια επί χάρτου για πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς.

Γιατί  προχωρούν  στην παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στο μεγάλο κεφάλαιο.

Δυναμώνουμε την εργατική - λαϊκή αντίσταση και αντιπολίτευση! Ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού! Στη Περιφέρεια με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Νίκο Κουτουμάνο, στους δήμους με υποψήφιους δημάρχους τους: Γκόνη Κώστα για το δήμο Ναυπλίου, Μπαβελή Ναυσικά για το δήμο Άργους-Μυκηνών, Μπουρδάκο Ναπολέων για το δήμο Επιδαύρου, Σαράντο Βασίλη για το δήμο Ερμιονίδας.

Αυτή είναι η απάντηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Αργολίδας απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου που υλοποιούν τα κόμματά του και εξειδικεύουν οι εκλεκτοί τους στην Περιφέρεια και τους Δήμους.

 

Αυτός είναι ο δρόμος για να δυναμώσει ο αγώνας:

Για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, με ΣΣΕ, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς.

Για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατρών, νοσηλευτών, σύγχρονο και επαρκή εξοπλισμό των υποδομών, ασθενοφόρων, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.

Για την κάλυψη των αναγκών στη σχολική στέγη, για υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων, χωρίς αντίτιμα.

Για τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Για τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη για τον λαό σε αναγκαίες υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, άδρευσης.

Για την προστασία του περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας, του νερού, του πράσινου, των ελεύθερων χώρων, την ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων, την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις, ακούραστα και αποφασιστικά στον αγώνα για όλα αυτά που μας αξίζουν.

19/7/2023

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη