Άφησαν τα Δίδυμα χωρίς ΚΤΕΛ και τους κατοίκους χωρίς συγκοινωνία

 

Φωτογραφία | Δίδυμα | Πηγή | Δήμος Ερμιονίδας

Πριν από λίγες ημέρες όπως έχουμε ενημερωθεί, το ΚΤΕΛ Αργολίδας, άγνωστο γιατί, αποφάσισε την διακοπή των δρομολογίων στα Δίδυμα της Ερμιονίδας, αφήνοντας έτσι κυριολεκτικά όλους τους κατοίκους του χωριού χωρίς απολύτως καμιά συγκοινωνία.

Θα πρέπει να μετακινούνται πλέον οι κάτοικοι με το δικό τους μέσο για να μεταβούν σε οποιοδήποτε μέρος θέλουν να πάνε...

Όσον αφορά τα Δίδυμα λοιπόν πρόκειται για ένα χωριό όπου σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2021 αριθμεί ίσα με 1144 κατοίκους. Είναι θεωρητικά ένα μεγάλο χωριό με ανάγκη για την οποιαδήποτε δημόσια συγκοινωνία αφού με τόσους κατοίκους το μόνο σίγουρο είναι ότι σίγουρα αρκετοί από αυτούς θα χρειαστεί και θα πρέπει να μετακινηθούνε από τα Δίδυμα προς τον οποιονδήποτε άλλο προορισμό αρκετές φορές ίσως μέσα στην ημέρα αλλά και σίγουρα πάντως αρκετές φορές την εβδομάδα για τις δουλειές τους.

Αν συμπεριλάβουμε και όλους αυτούς τους ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν το ΚΤΕΛ για να μετακινηθούν για να πάνε στην δουλειά τους χρησιμοποιώντας το λεωφορείο ως αποκλειστικό μέσο αφού προφανώς δεν διαθέτουν άλλο μέσο για να μετακινηθούν προς την εργασία τους ή τον γιατρό τους, τότε το πρόβλημα για όλους αυτούς γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Οι αρμόδιοι για τις μεταφορές από το Υπουργείο και την Περιφέρεια  θα πρέπει να δώσουνε την λύση σε αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα!

Οι αρμόδιοι για τις μεταφορές από το Υπουργείο Μεταφορών και την Περιφέρεια  θα πρέπει να δώσουνε την λύση σε αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα, υποχρεώνοντας αρχικά το ΚΤΕΛ σε άμεση επαναφορά του δρομολογίου. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να κόβεις την συγκοινωνία και να αφήνεις χωρίς έστω ένα μέσο μεταφοράς εν έτη 2023! 

Δηλαδή αν κάποιος χρειαστεί να πάει στον γιατρό πως θα πάει;! Προφανώς με το ταξί στο οποίο θα γίνει και αναγκαστικά πελάτης αφού θα το χρειάζεται για την οποιαδήποτε μετακίνησή του καθώς αν δεν διαθέτει άλλο μέσο ο άνθρωπος αυτός, θα χρειαστεί προφανώς να πάρει ένα ταξί το οποίο και θα πρέπει βεβαίως να πληρώσει ανεβάζοντας του έτσι κατακόρυφα το κόστος μεταφοράς από το ελάχιστο κόστος ενός εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ σε μερικές δεκάδες ευρώ σε ταξί.

Η μεταφορά των κατοίκων των Διδύμων στην Ερμιονίδα είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα του οποίου τις εξελίξεις θα παρακολουθούμε στενά και εννοείται ότι θα σας κρατάμε πάντα ενήμερους για την οποιαδήποτε εξέλιξη αυτού του θέματος.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη