Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Δήμου Καλαμάτας

 

Σπασμένο αυγό σκοτωμένου νεοσσού

Γράφει η κ. Χ. Κανελλακοπούλου

Στις 28 Ιουνίου 2023 ο Δήμος Καλαμάτας κλάδεψε και μεταφύτευσε κάποια από τα δέντρα της Πλατείας 23ης Μαρτίου πάνω στα οποία φώλιαζαν εκατοντάδες πουλιά .

 

Τα αυγά τους έπεσαν στην άσφαλτο , έσπασαν και τα αγέννητα πουλιά πέθαναν σε μία αφιλόξενη πόλη. Η λάθος επιλογή τους κόστισε τις ζωές τους. 

Το λιγότερο που μπορεί ένας άνθρωπος να νιώσει είναι ντροπή και οργή. 

Φαντάζομαι πως η οποιαδήποτε ανάπλαση γίνεται για την καλύτερη ποιότητα της ζωής των πολιτών και με απόλυτο σεβασμό στην πλάση που αναπλάθεται.

Όταν κραυγάζει όλη η υφήλιος για ανάγκη προστασίας της φύσης θεωρώ τουλάχιστον έλλειψη ευαισθησίας από μέρους την Δημοτικής Αρχής να κόβει δέντρα την εποχή αναπαραγωγής και επώασης . 

Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφείς..όχι μόνο απαγορεύεται η κοπή των δέντρων σε περίοδο αναπαραγωγής αλλά είναι ΚΑΙ παράνομο.https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:32009L0147.

Η Καλαμάτα διεκδικεί τον τίτλο της smart & eco friendly πόλης. Αλήθεια τώρα ...! Έγινε ποτέ περιβαλλοντική μελέτη πριν αρχίσει αυτή η καταστροφή ; Πως θα προστατευτούμε από τέτοιες επιθετικές ενέργειες μελλοντικά ? Νιώθω για μία ακόμα φορά πως ζούμε σε ένα κράτος χωρίς κανένα σεβασμό προς τις ζωές μας.

Χ.Κανελλακοπούλου Καλαμάτα 2023

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη