Ο Δρόμος των Προτομών στο Ναύπλιο

 


Ο Δρόμος των Προτομών ή αλλιώς η οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο, ο πεζόδρομος που ενώνει την Ενδεκάτη με το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου, ξεκινώντας το περπάτημα από τον στρογγυλό κόμβο της Ενδεκάτης και σε φτάνει μέχρι την πλατεία Συντάγματος.

Διασχίζει κανονικά την οδό Πολυζωίδη και συνεχίζει μπροστά στο Δημαρχείο του Ναυπλίου, στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων πλέον εκεί ως ο γνωστός σε όλους μας Μεγάλος Δρόμος.

Σε αυτόν τον πεζόδρομο λοιπόν αν τον διασχίσει κανείς κατά μήκος θα δει ότι στο ύψος της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας, κάτω δηλαδή ακριβώς από το Θεατράκι του ΟΣΕ, φιλοξενούνται οι προτομές τεσσάρων πολύ ιστορικών προσώπων για το Ναύπλιο και όχι μόνο αλλά και για όλη την Ελλάδα γενικότερα.

Προχωρώντας λοιπόν από την Μητρόπολη προς τα πίσω στον κόμβο της Ενδεκάτης η πρώτη προτομή που συναντάς είναι του αντιστράτηγου Γεώργιου Μπούτου.

Η Προτομή του αντιστράτηγου Γεωργίου Μπούτου

Στην συνέχεια συναντάμε την προτομή του λοχαγού Τσιλκανίδη Γεώργιου.

Η Προτομή του λοχαγού Γεωργίου Τσιλκανίδη


Στην συνέχεια λοιπόν προχωρώντας και άλλο προς τα πίσω συναντάμε την προτομή της γυναικείας μορφής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Μαντώ Μαυρογένους.

Η Προτομή της Μαντώς Μαυρογένους

Τέλος συναντάμε την προτομή του μεγάλου Ναυπλιώτη ποιητή Νίκου Καρούζου, η οποία βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το σπίτι του μεγάλου αυτού ποιητή.

Η Προτομή του Ναυπλιώτη ποιητή Νίκου Καρούζου

Για όλες αυτές τις προτομές και την ιστορία των ανθρώπων αυτών θα επεκταθούμε σε επόμενα άρθρα μας.





Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη