Τόλης Κοΐνης | Αλήθειες και ψέματα για την Καραθώνα

Το μέλλον της Καραθώνας δεν φαίνεται να είναι και τόσο ευνοϊκό για τους Ναυπλιείς. Από το 2003 περιήλθε στην ΕΤΑΔ και από το 2013 η περιοχή έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Φέτος στην αρχή του χρόνου ολοκληρώθηκε νομοθετικά η μεταβίβαση. Είδαν το φως της δημοσιότητας σε Αθηναϊκά ΜΜΕ διάφορα δημοσιεύματα στα οποία προέβλεπαν την ανάπτυξη μεγάλων Τουριστικών εγκαταστάσεων.


Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους οι ιδιοκτήτες αυτών των εγκαταστάσεων αποκτούν δικαιώματα και επί του αιγιαλού.

Παρόλα αυτά ο Δήμος προχωράει σε προκήρυξη για ανανέωση της διαχείρισης από επαγγελματίες των παραλιακών εγκαταστάσεων. Προφανώς, θα έχουν ισχύ μέχρι να αρχίσουν τα έργα από τον ιδιώτη.

Η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ έχει την τιμή να περιλαμβάνει στις τάξεις της συμπολίτες από τους πρώτους που αγωνίσθηκαν να μην δοθεί η Καραθώνα «στους Γάλλους» το 1981 και συνέχισαν σε όλες τις διαδοχικές απόπειρες ξεπουλήματος.

Η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ και ο υποψήφιος Δήμαρχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ από τις 13 Ιανουαρίου 2023 είχαν ξεκαθαρίσει τη θέση τους: «Η παραλία της Καραθώνας θα πρέπει να γυρίσει εκεί που ανήκει, στο Ελληνικό Δημόσιο και κατ’ επέκταση σε κάθε δημότη και πολίτη, όπως άλλωστε και κάθε δημόσιος χώρος και θα πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες όλης της κοινωνίας με απρόσκοπτη και ελεύθερη πρόσβαση.”

Και συνέχιζε η ίδια ανακοίνωση με πρόταση προς την Δημοτική Αρχή του Ναυπλίου:“Σε κάθε περίπτωση και με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ και ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ να εκπονηθεί από το Δήμο Ναυπλιέων ένα ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο σχέδιο για την παραλία της Καραθώνας, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και σχετικούς επιστήμονες και αυτό το σχέδιο να παρουσιαστεί στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να σταματήσει η διαφαινόμενη πορεία προς την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα. Μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη, σε συνεργασία με ειδικούς, μπορεί ένα ήπιο σχέδιο ανάπτυξης της αγαπημένης μας παραλίας να συντελέσει στην επισκεψιμότητα της περιοχής και ταυτόχρονα στη διεύρυνση της προσφοράς εργασίας, με προτεραιότητα πάντα τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και το σεβασμό προς το περιβάλλον!”.

Ο Δήμος , ως συνήθως δεν μας άκουσε…Ο Ναυπλιακός λαός όμως δεν περιμένει. Βλέπει τους ιδιώτες να έρχονται. Απαιτεί από τον Δήμο σοβαρότητα, ρεαλισμό και αγωνιστικότητα. Από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν τα περιμένουμε πια

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη