Τόλης Κοΐνης | Ποιανού είναι η Καραθώνα;

Πολύς λόγος θα γίνει από εδώ και πέρα πλέον για την Καραθώνα καθώς τώρα έιναι η στιγμή που ζητείται από την Κτηματική Υπηρεσία να μαζευτούν όλες οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες από την παραλία της Καραθώνας για να μπορέσει αυτή να παραδοθεί εντελώς άδεια στους νέους της ιδιοκτήτες.

Δίνουμε τον λόγο λοιπόν εδώ στον εκπαιδευτικό και υποψήφιο με την δημοτική παράταξη «Ναυπλία Ενωμένη», Τόλη Κοΐνη, για να μας δώσει και αυτός μία γνώμη για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

*Γράφει ο Τόλης Κοΐνης

«Μόλις πριν από λίγες ημέρες η παράταξή μας ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ επανέλαβε ότι η Καραθώνα έχει από το 2003 περιέλθει στην ΕΤΑΔ, έχει μεταβιβαστεί το 2013 στο ΤΑΙΠΕΔ και ετοιμάζεται η εκποίησή της από το ΤΑΙΠΕΔ. Είχαμε επισημάνει πως οι «νέοι ιδιοκτήτες» είχαν κάθε δικαίωμα και στον γιαλό, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους. Είχαμε ζητήσει τη δημιουργία και προβολή αντιπρότασης ήπιας ανάπτυξης από τον Δήμο. Δεν εισακουσθήκαμε. Είχαμε ζητήσει ενωτική δράση κατά της πολιτικής απόφασης του Δημοσίου για το ξεπούλημα. Δεν εισακουσθήκαμε γιατί κάποιοι δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν κυβερνητικούς παράγοντες.

Τώρα, μέσα στον μήνα τουριστικής αιχμής, καλούν τους ντόπιους επιχειρηματίες να «τα μαζεύουν» από την παραλία. Η κρατική ΕΤΑΔ δεν θεωρεί ότι ο Δήμος (και κατ’ επέκταση ο Ναυπλιακός λαός) έχουν κάποιο λόγο στην παραλία τους. Πρόχειρα ασφαλιστικά μέτρα μπορεί να δοθούν με δικαστικό αγώνα. Μια παράταση για ένα μήνα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. Είναι πολιτική η απόφαση να μας πάρουν την Καραθώνα και μόνο με μαζική, συντονισμένη και με ξεκάθαρους στόχους αντίδραση μπορεί να επιτύχουμε κάτι.


Η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ και ο υποψήφιος Δήμαρχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ δεν υπερηφανευόμαστε που επαληθευτήκαμε… ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ και καλούμε για ενωτικούς αγώνες, προϋπόθεση όμως είναι η σωστή και πλήρης ενημέρωση από τον Δήμο. ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ για αυτούς που προσποιούνταν ότι αγνοούν τις ειλημμένες αποφάσεις και προκήρυτταν νέους διαγωνισμούς.


Θα πρέπει όλο το ΝΑΥΠΛΙΟ να απαντήσει με μια φωνή στο ερώτημα «ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΑΘΩΝΑ;» … μέσα από μια ανοιχτή λαϊκή συνέλευση.»

*Ο Τόλης Κοΐνης, είναι εκπαιδευτικός σητν Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και υποψήφιος με την δημοτική παράταξη «Ναυπλία Ενωμένη»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη