Νέο Περιβαλλοντικό Έγκλημα | Έκοψαν αιωνόβια πεύκα στην Ακρόπολη της Αρχαίας Τίρυνθας!(Φωτό + Βίντεο)

Σήμερα το πρωί,  εργολαβικό συνεργείο πραγματοποίησε εργασίες κοπής αιωνόβιων πεύκων που βρίσκονται στον πλαϊνό δρόμο, του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης της Αρχαίας Τίρυνθας.

Η κοπή αυτών των δέντρων σταμάτησε προσωρινά έπειτα από παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων Κώστα Γκόνη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η Αρχαιολογική Υπηρεσία Αργολίδας, προέβη στην κοπή τους για λόγους  πολιτικής προστασίας, δηλαδή για να προστατευτεί ο χώρος αυτός από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς.

Είναι πράγματι απορίας άξιο το γιατί να συμβεί αυτό και να οδηγηθούν έτσι απλά στον θάνατο αυτά τα δέντρα με ένα πριόνι, όταν δεν αποτελούν συστάδα δέντρων που σε περίπτωση πυρκαγιάς θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί.

Άλλωστε όπως το βλέπετε και εσείς μέσα από τις ίδιες τις φωτογραφίες τα δέντρα αυτά είναι μεμονωμένα και δεν αποτελούν κανέναν απολύτως κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Αναμένουμε λοιπόν όλες τις πιθανές εξελίξεις επί αυτού του σοβαρού ζητήματος, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλεστήκαμε και νωρίτερα ενδέχεται να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες για να κοπούν αυτά τα δέντρα.

Δείτε το βίντεο από το σημείο που έγινε σήμερα το πρωί η κοπή αυτών των αιωνόβιων πεύκων.













Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη