ΚΝΕ Αργολίδας | Το κρυφό σχολειό, όχι μόνο υπήρξε τελικά, αλλά λειτουργεί ακόμα και σήμερα!

 


Μεγάλη αποκάλυψη!!!

Το κρυφό σχολειό, όχι μόνο υπήρξε τελικά, αλλά λειτουργεί ακόμα και σήμερα!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μαθητές στον δήμο Άργους Μυκηνών, ανακάλυψαν την τοποθεσία του κρυφού σχολειού, και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι αυτό λειτουργεί ακόμα και σήμερα! Πού; Κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη μας! Στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του νομού, στη Δαλαμανάρα! Γιατί το λένε αυτό;! Μα, μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι, από τις 27 Σεπτέμβρη, μέχρι και σήμερα, στο σχολικό συγκρότημα επικρατεί η πλήρης συσκότιση.

Είναι όμως στ’ αλήθεια έτσι τα πράγματα;

Σε επικοινωνία που υπήρξε με τον δήμο, εκπρόσωποί του μας πληροφόρησαν ότι πρόκειται για μία εκπληκτική ιδέα της δημοτικής αρχής, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει το υποτιθέμενο «κρυφό σχολειό», ως πόλο έλξης για τους τουρίστες, και να χτυπήσει στον ανταγωνισμό τον Δήμο Ναυπλιέων, και την καινούργια μαρίνα που ετοιμάζει στο λιμάνι της πόλης, για να φιλοξενεί τα σκάφη των τουριστών της καλοκαιρινής περιόδου! Όπως μας τόνισαν οι ίδιοι, ταυτόχρονα με αυτήν την καταπληκτική πρωτοτυπία, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την βιωματική μάθηση, να ανακαλύψουν, με πόσους κόπους και βάσανα μορφώνονταν οι συνομήλικοί τους επί τουρκοκρατίας, να σκληραγωγηθούν, και να μην γίνουν και τίποτα…. κακομαθημένα που τα θέλουν όλα δικά τους!

Τι; Σας φαίνεται πολύ σουρεάλ;

Κι όμως, είναι η μόνο εξήγηση που βγάζει νόημα, για το πώς είναι δυνατόν, εν έτη 2023, στην κορύφωση της ψηφιοποίησης του κράτους, (της Ελλάδας 2.0 δηλαδή) ένα σχολικό συγκρότημα που στεγάζει 4 σχολεία, να μην έχει ρεύμα εδώ και μία βδομάδα!

Αντιλαμβανόμαστε, με ενσυναίσθηση, ότι ο κύριος δήμαρχος αυτές τις μέρες ασχολείται με την επανεκλογή του στον δήμο Άργους Μυκηνών, αλλά αναρωτιόμαστε, πως θα συμβεί αυτό, όταν δεν λύνει ούτε αυτό το μικρό πρόβλημα, (που προκλήθηκε λόγω έλλειψης συντήρησης ενός μετασχηματιστή) συνεχίζοντας να υπηρετεί την ίδια πολιτική που θεωρεί κόστος τις ανάγκες των σχολικών υποδομών;!

Και επειδή η πλάκα είναι πλάκα, αλλά δε θα την αφήσουμε να γίνεται στην καμπούρα μας, η Τ.Ο. Αργολίδας της ΚΝΕ, καλεί τους μαθητές σε ξεσηκωμό! Απαιτούμε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης! Είναι γελοίο να αντιμετωπίζουμε μια λογική του «τι να κάνουμε», «αυτά συμβαίνουν», «δεν υπάρχουν λεφτά για συντήρηση», την ώρα που δήμοι και περιφέρειες ξοδεύουν πακτωλό χρημάτων σε εργολαβίες για έργα που καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες του λαού, των μαθητών και των οικογενειών τους.  

Αλλά….. Αυτοί είναι! Αυτή την πολιτική υπηρετούν, που έχει στο επίκεντρο τα κέρδη των λίγων και αφήνει στην άκρη τις ζωές των πολλών, αντιμετωπίζοντάς τες ως κόστος! Επομένως, επειδή μόνο ο λαό σώζει τον λαό, καλούμε τους μαθητές να διεκδικήσουν αγωνιστικά, αυτά που κανένας μέσα σε αυτό το σύστημα που ζούμε, δε θα τους χαρίσει, το δικαίωμα σε σύγχρονα, λειτουργικά και ασφαλή σχολεία!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη