Κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου (Φωτό + Βίντεο)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η προγραμματισμένη κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, με έντονες αποδοκιμασίες σε βάρος του διοικητή, για τον οποίο όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι εργαζόμενοι στην κάμερα έσπειρε κλίμα τρομοκρατίας στους συμβασιούχους με σκοπό να μην συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και στην στάση εργασίας, καθώς όπως από τους ίδιους τους εργαζόμενους ειπώθηκε, απειλήθηκαν οι επικουρικοί μέχρι και με απόλυση αν διανοηθούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.



Σύμφωνα με δήλωση βόμβα του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, Βασίλη Μπαβέλλα, ενώ είχε έγκαιρα γνωστοποιηθεί η σημερινή στάση εργασίας, στο νοσοκομείο δεν είχε οριστεί προσωπικό ασφαλείας, με αποκλειστική ευθύνη του διοικητή του νοσοκομείου.

Παράλληλα από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες για την τόση πολύ παρουσία της αστυνομίας, η οποία όπως οι ίδιοι μας κατήγγειλαν ήταν έως ανύπαρκτη όταν σημειώθηκε το πρόσφατο περιστατικό με τους Ρομά και τους πυροβολισμούς στο προαύλιο του νοσοκομείου.


Το κύριο αίτημα της σημερινής κινητοποίησης δεν ήταν άλλο από την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Ε.Σ.Υ. που χωρίς αυτούς δεν μπορεί πλέον σχεδόν τίποτα να λειτουργήσει στα δημοσία νοσοκομεία, όπου και τώρα ότι λειτουργεί, μπορεί και λειτουργεί χάρη στον αγώνα και το φιλότιμο του προσωπικού το νοσοκομείου.




Σε δηλώσεις για τα πολύ σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο και γενικότερα στο χώρο της υγείας, προέβησαν ο Βασίλης Μπαβέλλας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου και η Ιωάννα Αθανασούλα, μέλος του Δ.Σ. του ίδιου σωματείου.




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη