Ποδηλατάδα στο Ναύπλιο από την ομάδα ποδηλατάδων «Ο Νουμπάς» (Φωτό +Βίντεο)



Η ομάδα ποδηλατάδων «Νουμπάς», από την Αθήνα, αποτελούμενη από τους Γιώργο Κατσιμίχα, Γεράσιμο Δελλαπόρτα και ο Βαγγέλη Αντώνωφ, ήρθαν και στο Ναύπλιο, όπου γύρισαν το πιο πρόσφατο επεισόδιο για το κανάλι τους στο YouTube.


Όπως μας δηλώνουν οι ίδιοι λοιπόν...

«Στο τελευταίο επεισόδιο η βόλτα μας ξεκινά από το λιμάνι στο Ναύπλιο και συνεχίζει περνώντας κάτω από την ιστορική Πύλη της Ξηράς. Έπειτα η βόλτα μας συνεχίζεται μέχρι την Αρβανιτιά, οπού θα διαπιστώσουμε ότι κάναμε ένα μεγάλο κύκλο.


Φτάνοντας ξανά πίσω στην πόλη, μπαίνουμε στα πιο γραφικά και πανέμορφα σοκάκια και γειτονιές που έχει η χώρα μας !!! Εικόνες που μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, πιο ξέγνοιαστη και πολύ πιο αθώα...


Κάνουμε στάση έξω από την ιστορική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, εκεί βλέπουμε πώς ακριβώς δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας μας. Στην συνεχεία, φτάνουμε και στην πρώτη βουλή των Ελλήνων, όπου και φυσικά μπαίνουμε και μέσα γιατί είμαστε οι Ποδηλατάδες.


Η βόλτα μας συνεχίζει στην πλατεία Συντάγματος και στα σοκάκια της ιστορικής πόλης, μέχρι την πλατεία Τριών Ναυάρχων. Το Ναύπλιο μας δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μαγική, μοναδική. Φτάνοντας μετά από πολύ δρόμο στην περιοχή Ψαρομαχαλά βλέπουμε μια περιοχή ξεχασμένη στον χρόνο που σε κάνει να χάσεις την αίσθηση του χρόνου.



Μετά από μια γύρα καταλήγουμε σε ένα ψηλό σημείο κάτω από το παλιό ρολόι της πόλης και αναπολούμε το πόσο όμορφη είναι η ζωή ώρες ώρες ...


Στην συνέχεια του ταξιδιού μας φτάνοντας στα 4 κανόνια της πόλης και απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα φτάνοντας στο τέλος μέχρι τον φάρο της παλιάς πρωτεύουσας της Ελλάδας.



Το Ναύπλιο είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις διεθνώς και από τις πιο ιστορικές. Για εμάς ήταν από τις πιο ωραίες και χαλαρωτικές βόλτες που έχουν κάνει ....»









*Όλες οι φωτογραφίες είναι της ομάδας ποδηλατάδων «Νουμπάς».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη