«Neighborhood Guilt» (“Η Ενοχή της Γειτονιάς”) - Πως προέκυψε η Ελληνική Ροζ Σημαία



Ε

πειδή το θέμα με την Ελληνική Ροζ Σημαία, που εκτέθηκε στο Ελληνικό Προξενείο στην Νέα Υόρκη, και πολύ γρήγορα  διαδόθηκε αστραπιαία, θα λέγαμε, μέσω του διαδικτύου και κατά συνέπεια έγινε viral, και ακόμα είναι στις μέρες μας, για αυτό και εμείς αναζητήσαμε πληροφορίες αναφορικά με το πως ξεκίνησε το όλο θέμα και σας τις παραθέτουμε παρακάτω.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτει, στην σελίδα της στο facebook, η Συνέλευση 8η Μάρτη, για την ροζ Ελληνική Σημαία, το όλο σκηνικό προέκυψε κάπως έτσι...

Είναι έργο τέχνης με την ονομασία «Neighborhood Guilt» (“Η Ενοχή της Γειτονιάς”), έτσι ονομάζεται το καλλιτεχνικό έργο της εικαστικού Τζόρτζια Λαλέ που αποτελεί μια καταγγελία κατά των γυναικοκτονιών. Όπως αναφέρουν οι διοργανώτριες: Το έργο τέχνης αποτελείται από σεντόνια δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες. Η πλειονότητα των θυμάτων γυναικοκτονίας δολοφονούνται στα σπίτια τους και στα κρεβάτια τους. Η ζωή τους τελειώνει στο κρεβάτι που στρώνουν κάθε πρωί. Τα σεντόνια τους απορροφούν το αίμα τους».

Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ζήτησε από την πρώτη στιγμή, να αποσυρθεί από την έκθεση του Ελληνικού Προξενείου στην Νέα Υόρκη, η ροζ Ελληνική σημαία, στο σημείο όπου και εκτιθόταν ως έργο τέχνης και προβαλλόταν. 


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη