Ναύπλιο | Πως αντικατέστησαν το πράσινο στους τριγωνικούς κόμβους του λιμανιού

 


Πως αντικατέστησαν το πράσινο στο Ναύπλιο, στους τριγωνικούς κόμβους του λιμανιού, ρίχνοντας στην θέση του τσιμέντο!



Πραγματικό είναι απίστευτο αλλά και τουλάχιστον καταστροφικό για το περιβάλλον, η αποψίλωση αυτών των δύο υπέροχων, πάλαι ποτέ πνευμόνων πρασίνου στο λιμάνι του Ναυπλίου, που στο όνομα της ομορφιάς και του τουρισμού φυσικά, αναπλάστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με σκοπό να καλλωπιστεί ο χώρος που κοσμούσαν με μπόλικα κιλά τσιμέντο, λίγες ελιές, λίγα μικρά προς το παρόν δέντρα, και φυσικά χρωματιστά νερά στα σιντριβάνια.



Φυσικά όλα αυτά κόστισαν αρκετά χρήματα στον Δήμο Ναυπλιέων και φυσικά στους δημότες, αφού αυτά τα λεφτά που διατέθηκαν για να υλοποιηθούν όλα αυτά, στους δύο τριγωνικούς κόμβους, είναι πιθανό πως θα μπορούσαν ίσως να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν έργα ποιο ζωτικής σημασίας.



Η αλήθεια είναι πως με την σωστή μελέτη και ο χώρος πρασίνου με τους ευκαλύπτους θα μπορούσε να παραμείνει ως έχει και συγκατοικήσει με το κάθε συντριβάνι που θα μπορούσε άνετα δίπλα στα δέντρα να φτιαχτεί και αυτά να μην κοπούν έτσι απλά χωρίς λόγο για να αντικατασταθούν με το τσιμέντο, το οποίο έχει βαλθεί κυριολεκτικά να υπερθερμάνει τον πλανήτη.


Και λέμε να υπερθερμάνει τον πλανήτη καθώς, το τσιμέντο σαν υλικό, λειτουργεί σαν δέκτης και εκπομπός θερμότητας με αποτέλεσμα επάνω του να μετράμε πολύ πιο υψηλές θερμοκρασίες από ότι σε ένα χωμάτινο παρτέρι με λουλούδια.





Για αυτό και θέλουμε το πράσινο στην πόλη μας, για να μην συνεχιστεί αυτή η άνευ λόγου περιβαλλοντική καταστροφή που θα υπάρξει τα επόμενα χρόνια, από την συνεχιζόμενη υπερθέρμανση που προκαλούν τα τσιμέντα.



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη