Ταξιδεύοντας στο ιστορικό της Γενοκτονίας των Ποντίων μέσα από την διήμερα έκθεση του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Η Παναγία Σουμελά» στο Ναύπλιο

 


Ζήσαμε για δύο μέρες ένα ιστορικό ταξίδι, αφιερωμένο στην μνήμη των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, μετά την γενοκτονία τους από τους Τούρκους την χρονική περίοδο από το 1914 έως το 1923, με τα θύματα αυτής σφαγής να υπολογίζονται στα 353.000.

Η έκθεση του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Η Παναγία Σουμελά», που φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Τριανόν στο Ναύπλιο, το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Μαΐου 2024, μας δημιούργησε ρίγος μέσα από τα εκθέματά της και ξύπνησε μνήμης σε άνθρωπους που κατάγονται από τον μαρτυρικό τόπο του Πόντου.


Στην έκθεση αυτή, υπήρχαν εικαστικά έργα, πίνακες ζωγραφικής, με θέμα την Γενοκτονία των Ποντίων, αγιογραφίες, παραδοσιακή φορεσιά και ξυλόγλυπτα που απεικονίζουν τα σπίτια των κατοίκων του Πόντου, όπως ήταν πριν την καταστροφή που υπέστησαν από τους Τούρκους.

Η έκθεση θα συνεχιστεί, στο Άργος, στους στρατώνες του Καποδίστρια, στην αίθουσα «Ηρώ», το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2024.









Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη