Συνάντηση για τον πολιτισμό στο Ναύπλιο στην αίγλη του Βουλευτικού

 


Στην συνάντηση για τον πολιτισμό στον Δήμο μας, που πραγματοποιήθηκε στο Βουλευτικό Ναυπλίου, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ. Κώστα Καράπαυλου, σε πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς αλλά και πολίτες, βρεθήκαμε χθες, για να ενημερωθούμε από κοντά, για τα θέματα που αφορούν τα πολιτιστικά δρώμενα στον δήμο μας, όντας παρευρισκόμενοι, στην καρδιά των εξελίξεων.

 

Ο κ. Καράπαυλος, αναφέρθηκε αρχικά στους χώρους που διαθέτει για τα πολιτιστικά δρώμενα ο Δήμος Ναυπλιέων, και πως αυτοί θα διατίθενται στους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς για τις δραστηριότητές τους και τις εκδηλώσεις τους.

 

Ξεκαθάρισε επίσης το τοπίο όσον αφορά για το πότε θα δίνονται δωρεάν οι χώροι αυτοί για οποιαδήποτε εκδήλωση ή δραστηριότητα συλλόγου, που στην περίπτωση που τα μέλη του εκάστοτε συλλόγου το επιθυμούν, τότε συνδιοργανωτής θα μπορεί να είναι και ο ίδιος ο Δήμος Ναυπλιέων.

 

Δωρεάν παραχώρηση των χώρων θα γίνεται μόνο όταν δεν θα έχει έσοδα από την όποια δραστηριότητα πραγματοποιεί εκεί ο εκάστοτε πολιτιστικός φορέας

 

Κατέστησε σαφές ο κύριος Καράπαυλος, κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνάντησης στο βουλευτικό, ότι σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ψηφιστεί ο κανονισμός για την παραχώρηση των χώρων στους πολιτιστικούς συλλόγους από τον Δήμο Ναυπλιέων για τις εκδηλώσεις τους.

Ο κανονισμός που έρχεται για να διευθετήσει την χρήση των χώρων του Δήμου από τους πολιτιστικούς συλλόγους

 

Στον κανονισμό αυτό, προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά ότι, ναι μεν θα δίνονται δωρεάν οι χώροι για αξιοποίηση για τα διάφορα δρώμενα του πολιτισμού, στους αντίστοιχους συλλόγους,  που θα τα ζητήσουν, αλλά ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα δοθεί κανένας απολύτως χώρος δωρεάν, σε κανέναν σύλλογο την στιγμή που ο διοργανωτής της όποιας εκδήλωσης θα έχει έσοδα από αυτήν μέσω κάποιου αντιτίμου ενός εισιτηρίου εισόδου στην όποια εκδήλωση πραγματοποιηθεί σε χώρο παραχωρούμενο από τον Δήμο Ναυπλιέων.

Το μητρώο των Πολιτιστικών Συλλόγων 

Επίσης αναφέρθηκε και στο μητρώο των πολιτιστικών συλλόγων, που οφείλει σύμφωνα με την υπάρχουσα κείμενη νομοθεσία, να τηρεί για κάθε περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και κάλεσε τους εκπροσώπους των διάφορων πολιτιστικών συλλόγων, που παρευρίσκονταν σε αυτήν την συνάντηση, να γραφτούν οι σύλλογοί τους εκεί καθώς αν δεν γραφτούν δεν μπορεί να τους παραχωρηθεί από τον εκάστοτε Δήμο, όσον αφορά χώρους και υποδομές απολύτως τίποτα. 

Τέλος αναφέρθηκε στον εξοπλισμό που θα χρειαστεί οπωσδήποτε ο Δήμος να αγοράσει προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει τις οποιεσδήποτε εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο έδαφός του, καθώς στις καρέκλες για τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη αγοραστεί και αναμένεται η παραλαβή τους από τον Δήμο. 

Συνεχίσαμε με διάλογο μαζί του κάνοντας του διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τα όλα όσα μας ανέφερε, θέτοντάς του ο καθένας μας από την δικιά του πλευρά τα δικά του ζητήματα σχετικά με τον  πολιτισμό. 

Το ερειπωμένο και σχεδόν γκρεμισμένο πλέον θεατράκι του ΟΣΕ και η προστασία του κοινού 

Τον ρωτήσαμε συγκεκριμένα για το θεατράκι του ΟΣΕ, το όποιο όπως αναδείξαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας βρίσκεται κυριολεκτικά σε κατάσταση κατάρρευσης, όποτε, δραχτήκαμε της ευκαιρίας να θέσουμε στον κύριο Καράπαυλο το εξής ερώτημα:

«Ποια μέτρα θα παρθούν για να μην είναι προσβάσιμο λόγο του αυξημένου κινδύνου, στον κόσμο το θεατράκι του ΟΣΕ, μέχρι την ολική επισκευή του;» 

Η απάντηση που μας έδωσε ήταν απόλυτα ξεκάθαρη αρχικά ως προς τις ενέργειες που έχουν γίνει από την μεριά του κ. Καράπαυλου, προς την αρμόδια υπηρεσία εδώ και μερικούς μήνες για την επισκευή του θεάτρου αυτού, αλλά καθώς επίσης και στον σχεδιασμό για την ανάπλασή του με περιορισμό μελλοντικά της πρόσβασης στο θέατρο, με την δημιουργία μίας πλάτης στην σκηνή του αλλά καθώς επίσης και την δημιουργία καμαρινιού σε αυτού. 

Όμως το πραγματικό ερώτημα για τα μέτρα ασφαλείας όσον αφορά τον πλήρη περιορισμό και τον αποκλεισμό προσωρινά της οποιασδήποτε δυνατής πρόσβασης στο κοινό, λόγω της επικινδυνότητας των ξύλινων σπασμένων και τρύπιων κυριολεκτικά κερκίδων του αγαπημένου μας αυτού θεάτρου, τελικά δεν απαντήθηκε αφήνοντας μας στην κυριολεξία στο σκοτάδι.

 

Η πολιτική παρέμβαση του Κώστα Γκόνη που ανέδειξε το πραγματικό πρόβλημα για τους αναξιοποίητους χώρους που θα έπρεπε κανονικά να ανήκουν στον Δήμο

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε μία πολύ σημαντική παρέμβαση, από τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλιέων, κ. Κώστα Γκόνη, που έθεσε πολύ ορθά θα λέγαμε το ζήτημα της διεκδίκησης χώρων από τον δήμο Ναυπλιέων, προς τις υπηρεσίες στις οποίες μέχρι σήμερα ανήκουν αυτοί οι χώροι, ώστε να περάσουν στην κατοχή και ιδιοκτησία του Δήμου Ναυπλιέων, και να αξιοποιούνται από αυτόν αφού άλλωστε από τους σημερινούς τους ιδιοκτήτες μένουν εντελώς αναξιοποίητοι, ενώ το Ναύπλιο σπαράζει από την έλλειψη χώρων για τον πολιτισμό και όχι μόνο.

 

 


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη