Άρθρο Β. Γκιόκα | Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα


Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη το διακύβευμα είναι αν θα επιβραβευτεί ή αν θα αποδοκιμαστεί η πολιτική της ΕΕ, που υλοποιείται διαχρονικά απ' όλες τις κυβερνήσεις - σήμερα απ' την κυβέρνηση της ΝΔ- και βρίσκεται πίσω από κάθε έγκλημα και αδικία σε βάρος του λαού. Πλέον υπάρχει μεγάλη και πικρή εμπειρία και η αποδοκιμασία για την ΕΕ σε όλες τις χώρες, που υπάρχει  και στον ελληνικό λαό και αποτυπώνεται και σε δημοσκοπήσεις, περνάει υποχρεωτικά μέσα απ' την αποδυνάμωση όλων των κομμάτων που στηρίζουν αυτή τη «φυλακή των λαών» και μέσα από τη μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ.

 

Γιατί αν στο ελληνικό κοινοβούλιο Νέα  Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση συγκλίνουν, στο Ευρωκοινοβούλιο, τα ίδια αυτά κόμματα, απαλλαγμένα από τους όποιους δισταγμούς για τον αντίκτυπο στο λαό της στρατηγική τους σύμπλευσης, ταυτίζονται

Τα στοιχειά είναι αποκαλυπτικά. Στις ψηφοφορίες στο ευρωκοινοβούλιο από το 2019 έως το 2024 η Νέα Δημοκρατία ψήφισε ό,τι και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 74,6 των ψηφοφοριών

Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε ό,τι και η Νέα Δημοκρατία στο 92,6% των ψηφοφοριών

Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά τοποθετήθηκαν με την ίδια ψήφου στο 70,4 των ψηφοφοριών

Η Ελληνική Λύση ψήφισε ότι και η Νέα Δημοκρατία στο 54,3 των ψηφοφοριών

Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν την προσήλωση όλων των αστικών κομμάτων στη βάρβαρη πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης.

Ακόμα λοιπόν κι αν στην Ελλάδα εμφανίζονται να «κοκορομαχούν» για πλευρές της ενιαίας στρατηγικής τους, στην Ευρωβουλή, όπου χαράσσονται οι κατευθύνσεις για βασικές πολιτικές και νόμους των κρατών - μελών στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στα Εργασιακά, στην Αγροτική Πολιτική, στην Υγεία κ.λπ., η ταύτισή τους πιάνει «ταβάνι».

Και ό,τι άδικο ζούμε κάθε μέρα από το σχολείο έως τη δουλειά, από την Υγεία ως τις συντάξεις πείνας και τη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, αποτελούν στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι αδύνατον λοιπόν όλα αυτά τα κόμματα που ίδια ψηφίζουν στηρίζοντας τη βαρβαρότητα της ΕΕ και εφαρμόζοντας κατά γράμμα στη χώρα μας αυτά που συναποφασίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο, να βελτιώσουν έστω και λίγο, την καθημερινότητα του λαού.

 Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να υπερασπιστεί τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα από την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού τα υπόλοιπα κόμματα τη επόμενη μέρα των εκλογών θα της παρέχουν συναίνεση.

Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο κεφάλαιο και αποκαλύπτει στο λαό ότι κρύβουν τα άλλα κόμματα για το τι σημαίνουν αυτά που ψηφίζουν. Οι ευρωβουλευτές του, όπως έκαναν και στη θητεία που τελειώνει, εγγυημένα θα σταθούν στο πλευρό του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ευρώπης. Θα αναδεικνύουν τους αγώνες  και τις διεκδικήσεις τους. Θα καθίσουν στο σκαμνί την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακριβώς για αυτό η ψήφος στο ΚΚΕ  είναι εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα. Μόνο με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα έχει η κυβέρνηση, η ΕΕ και τα κόμματα που ταυτίζονται στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, όσο κι αν προεκλογικά υψώνουν τους τόνους και τη λαϊκίστικη προπαγάνδα, ισχυρό αντίπαλο.

Μόνο με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ ο λαός θα έχει μεγαλύτερη δύναμη για να διεκδικήσει και να αποσπάσει κατακτήσεις με βάση τα δικά του συμφέροντα.


Βασιλική Γκιόκα, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής

Πελοποννήσου και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής

Αργολίδας του ΚΚΕ






Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη