Σύλλογος Γονέων Μαθητών Μουσικού Σχολείου Αργολίδας | Όχι στην διάσπαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας

 


Προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε από γονείς του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας για τον επικείμενο “διαμελισμό” του σχολείου με την στέγασή του από την νέα σχολική χρονιά σε δύο διαφορετικά κτίρια που απέχουν μεταξύ τους 17 χλμ, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δήμου Άργους Μυκηνών. Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι “αυξημένες” κτιριακές ανάγκες του σχολείου, επειδή δηλαδή το σχολείο πρέπει να δεχτεί τους μαθητές της Α' Γυμνασίου.

Πράγματι, ζούμε στο τόπο όπου η μετάβαση ενός παιδιού από το δημοτικό στο γυμνάσιο συνιστά ένα τόσο “δυσεπίλυτο” πρόβλημα για τους τοπικούς άρχοντες όπου πρέπει να υιοθετηθούν οι πλέον απίθανες μέθοδοι επίλυσής τους.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας ιδρύθηκε πριν τρία χρόνια, χωροθετήθηκε και αυτό, όπως και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, στην Προσύμνη, με διασκευή του παλιού Δημοτικού Σχολείου σε Καλλιτεχνικό. Το σχολείο έχει 98 μαθητές και πέντε τμήματα ενώ στην καλύτερη περίπτωση φέτος θα έχει δύο επιπλέον τμήματα στην Α Γυμνασίου.

Οι τοπικοί άρχοντες, διαστρεβλώνοντας μάλιστα το ουσιαστικό περιεχόμενο των θεσμικών εννοιών “Καλλιτεχνικό Σχολείο”, “Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο” και “Καλλιτεχνικό Λύκειο”, αποφάσισαν να “διαμελίσουν” το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας. Όμως, με νομικίστικες επινοήσεις, δεν μπορούν να συγκαλύφθούν οι επί έτη ελλείψεις σχεδιασμού για την στοιχειώδη αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών, με πρώτη την κάλυψη των κτιριακών απαιτήσεων του σχολείου.

Φτάνει πια με την λογική και τις πρακτικές του “πάμε και όπου βγεί...”

Επιτέλους, να σταματήσει η αντιμετώπιση του Μουσικού και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας ως "αγριόχορτα"

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, υιοθετώντας και προβάλλοντας από κοινού τα αιτήματα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας.:

 

 

"ΖΗΤΑΜΕ την ανέγερση νέας σχολικής δομής για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας που να καλύπτει ολικά και ενιαία τις στεγαστικές μας ανάγκες και να πληροί όλες τις απαιτούμενες και νόμιμες προδιαγραφές ώστε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν το δικαίωμα τους στη μόρφωση και να λάβουν δημοκρατική, σύγχρονη και ουσιαστική εκπαίδευση.

 

 ΚΑΛΟΥΜΕ το Δήμο Άργους Μυκηνών, έως την ανέγερση της νέας σχολικής μονάδας, να προβεί σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επιλυθεί προσωρινά το στεγαστικό πρόβλημα του υφιστάμενου σχολείου μας και να καλύψει τις ανάγκες της πρώτης Λυκειακής τάξης. • Η μεταστέγαση της επερχόμενης Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου του σχολείου στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Κουτσοποδίου δεν εξυπηρετεί την φύση του σχολείου, εφόσον η υπόσταση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας απαιτεί την ΕΝΙΑΙΑ λειτουργία του, ώστε να επιτελέσει το έργο του και στις καλλιτεχνικές κατευθύνσεις αλλά και στα μαθήματα γενικής παιδείας.

 

ΟΧΙ στη διάσπαση του σχολείου και των μαθητών του.

ΖΗΤΑΜΕ να μην λαμβάνονται αποφάσεις από το Δήμο Άργους Μυκηνών και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας ΕΡΗΜΗΝ των καθηγητών, των γονέων και των μαθητών"

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη