Με την "ΠαρΟδύσσεια" του Κωνσταντίνου Πασσά ανοίγει αυλαία το 11ο φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

 


11ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

Διοργανωτής: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - Συνδιοργανωτές: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Με την κωμική παράσταση «ΠαρΟδύσσεια» του Κωνσταντίνου Πασσά ανοίγει το θεατρικό σκέλος του 11ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 και ώρα 21.00, Θέατρο Αρτίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, Κρανίδι

 

Eίσοδος: 10€ - Kρατήσεις Eισιτηρίων: 698 698 2224

 

Χορηγοί Εισιτηρίου: Costa Restaurant Κόστα - Ιl Toto Κρανίδι

 

Μια κωμική παράσταση για όλη την οικογένεια


 

Η «ΠαρΟδύσσεια» είναι μία κωμική παράσταση για όλη την οικογένεια. Πρόκειται για μία χιουμοριστική απόδοση της Οδύσσειας του Ομήρου, διανθισμένη με στοιχεία της σύγχρονης πραγματικότητας καθώς και με θεατρικά στοιχεία της παρωδίας και της φάρσας.

 

Τρεις ηθοποιοί με πολύ διαφορετικούς χαραχτήρες, μία γυναίκα και δύο άντρες, θα αποπειραθούν ως ραψωδοί να  αφηγηθούν, αλλά και να βιώσουν στο έπακρο, τις περιπέτειες του Οδυσσέα, αφού θα μεταμορφωθούν σε όλα τα πρόσωπα του ομηρικού έπους και θα ταξιδέψουν σε όλους τους ομηρικούς προορισμούς.

 

Δεν έχουν όμως να αντιμετωπίσουν μόνο τον Ποσειδώνα, τον Πολύφημο, τους Λωτοφάγους, την Καλυψώ, τη Ναυσικά, τον Αίολο, την Κίρκη, τον Άδη, τις Σειρήνες, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, τους μνηστήρες,  αλλά και ο ένας τον άλλον, αφού οι διαφωνίες, οι ανταγωνισμοί, οι παρεξηγήσεις και οι ομηρικοί καυγάδες θα δίνουν και θα παίρνουν, δημιουργώντας ευτράπελα, κωμικά αδιέξοδα και αστείες καταστάσεις,  χωρίς όμως να χάνεται η δομή και η πορεία, της περιπετειώδους και γνωστής σε όλους μας Οδύσσειας.

 

Θα καταφέρουν οι ήρωές μας να φτάσουν μαζί με τον Οδυσσέα στην Ιθάκη; Ή  θα χαθούν κάπου στη διαδρομή, μεταξύ Λαιστρυγόνων και Κυκλώπων; Τελικά οι τρεις ηθοποιοί θα μπορέσουν να  συνεργαστούν αρμονικά για να βγάλουν εις πέρας την παράσταση ή θα «φαγωθούν» μεταξύ τους, όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα από τον μονόφθαλμο γίγαντα;

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η παράσταση, δεν θα είναι μία απλή παράσταση. Θα είναι μία… οδύσσεια! Για την ακρίβεια: ΠαρΟδύσσεια!

 

Ταυτότητα παράστασης

 

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πασσάς

 

Σκηνογραφία- Ενδυματολογία- Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πασσάς

 

Παραγωγή: Korivos

 

Ερμηνεύουν: Στέλλα Γρίβα, Δημήτρης Μικιός, Κωνσταντίνος Παράσης

 

Διάρκεια: 80 λεπτά

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη