Δημήτρης Ορφανός «Το Ναύπλιο δημιουργεί ένα εμπνευσμένο Φεστιβάλ το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας» (Βίντεο)

 


Το πρωί της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, στο πάρκο Κολοκοτρώνη όπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ  από το Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτριο Ορφανό και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή, Θοδωρή Γκόνη. Πρόκειται για ένα νέο Φεστιβάλ το οποίο χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, υψηλή ποιότητα και αισθητική, έμπνευση από το παρελθόν και ανοιχτό βλέμμα στο μέλλον.

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, «Το Ναύπλιο, με σταθερό προσανατολισμό την αξιοποίηση και ανάδειξη κάθε πολιτιστικής έκφρασης, δημιούργει ένα εμπνευσμένο Φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας. Πρόκειται για  ένα γεγονός πνευματικό από το οποίο εκπορεύεται αυθεντική Τέχνη. Ένα φεστιβάλ που δεν θα υποδέχεται μόνο αλλά και θα παράγει πολιτισμό. Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας τιμά την Ιστορία, αναδεικνύει την παράδοση και αγκαλιάζει τις σύγχρονες τέχνες. Ξεκινάμε φέτος και ευελπιστούμε, μέσα από την αποδοχή του κόσμου, την καθιέρωση του. Θέλουμε η ζωή και η καθημερινότητά μας κάθε καλοκαίρι να πλημμυρίζει με μουσικές, με εικόνες πολύχρωμες και πολυσήμαντες, οι οποίες μέσα  από τις μεταγγίσεις Τέχνης των καλλιτεχνών που θα μας ταξιδεύουν ακούραστα στο χρόνο, τον παρελθόντα και τον μέλλοντα, να προκαλέσουν σκιρτήματα ψυχής, να γίνουν εφαλτήριο δημιουργίας», ενώ ο κ. Γκόνης δήλωσε ότι «Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας θέλουμε να είναι ένα φεστιβάλ δημιουργίας, οι παραστάσεις του δεν θα απευθύνονται μόνο στους κατοίκους της πόλης αλλά και σε όλους αυτούς που έρχονται στο Ναύπλιον σαν επισκέπτες και προσκυνητές. Θα έχει τη δική του ταυτότητα, τη δική του ματιά, το δικό του θέμα, διαφορετικό κάθε φορά, θα  είναι ένα πραγματικό φεστιβάλ, ένα φεστιβάλ τοπικής καλλιέργειας αλλά ταυτόχρονα θα αναπτύσσεται και θα ανοίγεται σε οικουμενικότερες  περιοχές. Θα έχει πάντα τη σκέψη του σε εκείνους που αποχωρήσαν αλλά που σε αυτόν τον τόπο είναι πάντοτε παρόντες, θα τους υπολογίζει και θα σκέφτεται ότι ανά πασά στιγμή θα μπορούσαν να εμφανιστούν να περπατούν στα «Πέντε αδέλφια», να ανεβαίνουν τα χίλια σκαλοπάτια του, να βγαίνουν από τα νερά της Αρβανιτιάς, να φωτογραφίζονται στο πάρκο από τους δυο υπαίθριους φωτογράφους, γιατί οι άνθρωποι συζούν ζώντας σε διαφορετικούς χρόνους  και εμείς αυτό το ξέρουμε, το γνωρίζουμε καλά σε αυτόν εδώ τον τόπο. Και το φετινό μας φεστιβάλ – συγκρατημένα είναι αλήθεια, γιατί είναι το πρώτο-με  αυτούς ξεκινά και σε  αυτούς είναι αφιερωμένο».

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κώστας Καράπαυλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι ένας Ναυπλιώτης όπως ο Θοδωρής Γκόνης γυρίζει στον τόπο του και  η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστις Παπαδημητρίου η οποία επεσήμανε ότι «η Εφορεία Αρχαιοτήτων πάντα υποστηρίζει την κοινωνικοποίηση του πολιτιστικού αγαθού.» ενώ δήλωσε ευτυχής που συνεργάζεται με τον κ. Γκόνη για ένα Φεστιβάλ το οποίο χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις σε εμβληματικά μνημεία και δεν θα ακολουθεί την πεπατημένη. Επίσης τη συνέντευξη παρακολούθησαν φίλοι, υποστηριχτές αλλά και ντόπιοι συντελεστές των παραστάσεων του Φεστιβάλ, όπως η Καλλιόπη Καλποδήμου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ακροναυπλίας αποτελείται από έξι παραγωγές που φέρουν την σφραγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Συντελεστές είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες, όπως η Ρένη Πιττακή, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Νεφέλη Φασούλη, ο Φώτης Σιώτας, ο Ακύλας Καραζήσης , ο Ρένος Χαραλαμπίδης, η Χριστίνα Μαξούρη, ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Μαρία Παπαγεωργίου, ο Ευριπίδης Ζεμενίδης, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, η Όλια Λαζαρίδου και η Κόρα Καρβούνη.

Την παραγωγή και διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη