Γιάννης Μαργέτας | Εκκωφαντικές απουσίες…


Φωτογραφία | Γιάννης Μαργέτας


Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων  πραγματοποιήθηκε στο Ράδο την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 με μοναδικό θέμα το πρόβλημα που έχει προκύψει με την υδροδότηση του χωριού, λόγω της βλάβης στη γεώτρηση, που οδηγεί στην εγκατάλειψη του χωριού από τους ελάχιστους κάτοικους που έχουν παραμείνει.

Φωτογραφία | Γιάννης Μαργέτας

Με περιφρόνηση αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερμιονίδας την πρωτοβουλία, γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η παντελής απουσία της (ενώ προσκλήθηκαν, απουσίαζαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ κ Μπίμπας Αριστείδης κ.α).

Φωτογραφία | Γιάννης Μαργέτας

Η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων κ Κώστα Μπουγιούρα, της συζήτησης δηλαδή των κορυφαίων προβλημάτων του Δήμου κοντά στους πολίτες που τους αφορούν, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Όταν λοιπόν το Ράδο είναι ουσιαστικά χωρίς νερό κοντά στους δύο μήνες, με συνεχόμενους καύσωνες, το ελάχιστο που μπορεί να πράξει η Κοινότητα είναι να συζητήσει το θέμα ενώπιον των πολιτών και να γνωρίζουν όλοι το πρόβλημα και τις ενέργειες που γίνονται.

Παρέστησαν σύσσωμοι οι κάτοικοι του Ράδου, η Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Διδύμων κα Χρυσίδου Ελένη και Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης εκτός από εμένα ο κ. Αποστόλου Παναγιώτης και ο κ. Μούγιος Γεώργιος. Παρέστη επίσης και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητα Διδύμων κ Μαλτέζος Αντώνης.

Φωτογραφία | Γιάννης Μαργέτας

Τελικώς λήφθηκε η πιο κάτω Απόφαση:

 Άμεση καλλιέργεια της γεώτρησης ή εκβάθυνση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Άμεση και συνεχόμενη τροφοδότηση με νερό της δεξαμενής με βυτίο του Δήμου.

Επικαιροποίηση της μελέτης που αφορά το δρόμο πρόσβασης στη δεξαμενή του Ράδου, για τη μόνιμη λύση του προβλήματος πρόσβασης σε αυτήν.

Ταυτόχρονη έκδοση ψηφίσματος και συγκέντρωση υπογραφών για τη νομική υποστήριξη του θέματος

Κρανίδι 27 Ιουλίου 2024

Γιάννης Μαργέτας


 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη