Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου | Η επιχείρηση του μήνα «Αναστάσιος Μάλλιος - Παραδοσιακά Ζυμαρικά στο Ναύπλιο» (Φωτογραφίες + Βίντεο)

 

 Δεξιοτέχνης του Χειροποίητου Τραχανά! Ο τραχανάς κι οι χυλοπίτες που γράφουν και σήμερα ακόμα  ιστορία.

Η επιχείρηση του Αναστάσιου Μάλλιου ξεκινά από το 1972, τότε που οι νοικοκυρές του  έφερναν τα δικά τους υλικά (αυγά, γάλα, αλεύρι) για να τα ζυμώσει. Από το 1985 ξεκίνησε τη δική του παραγωγή με γάλα από τα γύρω ορεινά χωριά και αλεύρι από ντόπιους μύλους.

Τα πρωινά θα τον βρείτε στο εργαστήρι να ετοιμάζει τραχανά σε διάφορες κοπές, παραδοσιακές χυλοπίτες και γκόγκες –  τοπικά ζυμαρικά.



Αξίζει να τον πετύχετε  στο εργαστήριο του, στο κέντρο του Ναυπλίου και να σας διηγηθεί   τις πιο συναρπαστικές ιστορίες , ικανές να σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές,  αναδεικνύοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο την  λαογραφία  γύρω από τα παραδοσιακά προϊόντα και τον σεβασμό στην παράδοση.

Το μυστικό του …..

Πάντοτε φρέσκο πρόβειο γάλα και χωριάτικα αυγά

Πάντοτε ντόπιοι  παραγωγοί

Και κυρίως το Μεράκι του και η αγάπη για αυτό που κάνει.

Δίπλα από το εργαστήρι, όπου ετοιμάζονται το πρωί τα προϊόντα, βρίσκεται το ομώνυμο μπακάλικο, στο οποίο θα βρείτε τυροκομικά  , φρέσκο γάλα, γλυκά του κουταλιού , μαρμελάδες , παξιμάδια ,  ούζο και οποιοδήποτε άλλο παραδοσιακό τοπικό προϊόν της αρεσκείας σας.

Επισκεφθείτε το Παραδοσιακό Εργαστήρι και  ζήστε μία μοναδική  εμπειρία παραγωγής χειροποίητου Τραχανά…

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΛΛΙΟΣ  Πολυζωίδου 6, Ναύπλιο Τηλ. 2752028959

Χάρτης : https://maps.app.goo.gl/7AkFrsYAUjiJm529A

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη