Καφέ μπαρ μουσική και ανανεώσεις αδειών παράτασης ωραρίου μουσικής στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου | Οι αντιδράσεις του νεοσύστατου συλλόγου των κατοίκων του ιστορικού κέντρου της Πόλης

 


Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Ναυπλίου, τέσσερα από τα θέματα που το απασχόλησαν, είχαν να κάνουν με την επέκταση του ωραρίου, για την χρήση μουσικής, σε καφέ – μπαρ, που βρίσκονταν κατά βάση στο Παλιό Ναύπλιο.

Παρών στην συνεδρίαση  αυτή του τοπικού συμβουλίου Ναυπλίου, ήταν και ο πρόεδρος του νεοσύστατου Συλλόγου Κατοίκων της ΠαλιάςΠόλης του Ναυπλίου, κ. Τάκης Πασσαλής, ο οποίος εκ μέρους του συλλόγου, εξέφρασε το αίτημα των μόνιμων κατοίκων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, να μην δοθεί καμία παράταση ωραρίου για την χρήση μουσικής, μετά τις 12 το βράδυ σε κανέναν από τους αιτούντες.

Επίσης η κυρία Πόπη Καλκούνου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του τοπικού οργάνου, είχε θετική αντιμετώπιση στο θέμα της μη χορήγησης αδειών παράτασης ωραρίου για την μουσική γενικότερα στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου.

Επίσης εκφράστηκε, από τον  κύριο Τάκη Πασσαλή, η άποψη να δημιουργηθεί εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Αρχής, η ανάγκη κατάρτισης μίας κανονιστικής πράξης για το θέμα αυτό στο ιστορικό κέντρο πόλης.

Το αίτημα του συλλόγου βεβαίως δεν έγινε δεκτό, και με την απόφαση του τοπικού συμβουλίου, να μην είναι ομόφωνη αφού βεβαίως είχαμε και δύο λευκά,  είχε ως αποτέλεσμα οι άδειες να δίνονται κανονικά στους αιτούντες.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι συμπολίτες που μένουν σε αυτές τις περιοχές, και ξαγρυπνούν τα βράδια, όταν κάθε τόσο, τα καταστήματα αυτά της εστίασης, βρίσκονται να βάζουν τόσο δυνατά την μουσική, που τελικά στο τέλος σχεδόν πάντα καλείται η αστυνομία να δώσει την λύση.

Σε κάθε περίπτωση οφείλει και η Δημοτική Αρχή να σεβαστεί αυτούς τους συνανθρώπους μας, και το δικαίωμά τους στην ηρεμία και στην ξεκούραση, παίρνοντας επιτελούς με την σειρά της και αυτή τα κατάλληλα μέτρα.




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη