Συνάντηση του Βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Γαβρήλου με του συνταξιούχους της ΕΤΕ

Φωτογραφία | Facebook | Γιώργος Γαβρήλος

 


Αναπάντητα τα αιτήματα των Συνταξιούχων της ΕΤΕ για επανεξέταση της απόφασης περί επιπλέον περικοπής της επικουρικής

Συνάντηση πραγματοποίησε στην Βουλή, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με συνταξιούχους της ΕΤΕ και συγκεκριμένα με στελέχη της παράταξης Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία- Ανεξάρτητη Κίνηση.

 

Όπως επισήμαναν με έμφαση οι συνταξιούχοι, σε λίγους μήνες πρόκειται να εφαρμοστεί η άδικη, καταχρηστική και εξοντωτική απόφαση του Υπουργείου σχετικά με την επιπλέον περικοπή της επικουρικής τους σύνταξης κατά 33%. Η εν λόγω περικοπή βασίζεται στον γνωστό Νόμο Βρούτση (Ν. 4680/2020) που ενώ η ΝΔ παραμονές των εκλογών του 2019 υποσχόταν πλήρη απόδοση της επικούρησης για τους συνταξιούχους της ΕΤΕ, ένα χρόνο μετά ψήφισε το περαιτέρω τσεκούρωμά της.

 

Ο Γιώργος Γαβρήλος, από την πλευρά του, υπογράμμισε την πάγια στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στον κόσμο της απόμαχης εργασίας, τονίζοντας πως η Κυβέρνηση, τόσο μένοντας θεατής στο ράλι ακρίβειας, όσο και με την εφαρμογή πολιτικών που υποβαθμίζουν τις συντάξεις, έχουν οδηγήσει τους συνταξιούχους σε καθεστώς ανασφάλειας και φόβου σχετικά με την επιβίωσή τους. Τέλος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων της ΕΤΕ ότι τα αιτήματά τους για συνάντηση της Υπουργού με τους συνδικαλιστικούς τους φορείς, όσο και για επανεξέταση των επιπλέον περικοπών, έχουν τεθεί προς το Υπουργείο με Αναφορά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που κατατέθηκε σήμερα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη