Σωκράτης Δωρής | Η ΔΕΥΑΝ χρησιμοποιούσε ιδιωτική γεώτρηση σε Ασίνη και Τολό ενώ έχει δικές της! (Βίντεο)

 

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Ναυπλιέων, στο θέμα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται οικονομικά και όχι μόνο η ΔΕΥΑΝ, ο τωρινός πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, κ. Σωκράτης Δωρής, κατά την διάρκεια της εισήγησής του, για το κομμάτι των γεωτρήσεων, προέβη σε αποκαλύψεις.

Αποκάλυψε ότι στην περιοχή του Τολού και της Ασίνης, με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΝ, ενώ υπήρχαν δύο ιδιόκτητες γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΝ, οι οποίες μάλιστα έχουν προέλθει στην ιδιοκτησία της από τις προηγούμενες τοπικές κοινότητες, αντ΄αυτού, νοικιαζόταν μία γεώτρηση από κάποιον ιδιώτη, η οποία μάλιστα, με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΝ, πληρώνονταν με μαύρα!

Επιπλέον όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι, με το θέμα της ελλιπούς υδροδότησης, στην Δημοτική Ενότητα Ασίνης, ο ίδιος ο κύριος  Δωρής έδωσε οδηγία στους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΝ, να πηγαίνουν σταθερά επί μία εβδομάδα, να παίρνουν δείγμα νερού από τις ιδιόκτητες γεωτρήσεις, της Δημοτικής αυτής επιχείρησης, ώστε να δίνουν τα δείγματα αυτά στον αρμόδιο χημικό για ανάλυση, για να αποδειχτεί αν αυτές οι γεωτρήσεις ήταν κατάλληλες για χρήση για την υδροδότηση της συγκεκριμένης περιοχής, για να μην συνεχίσει, η καταχρεωμένη ΔΕΥΑΝ, να πληρώνει τον ιδιώτη, μιας που το νερό από το Ναύπλιο, πλέον δεν φτάνει!

Παράλληλα, ανέφερε τέλος ότι όταν ενεργοποιήσανε ξανά αυτές τις δύο γεωτρήσεις, πριν γίνει η μίξη του νερού από αυτές με το νερό της Λέρνης, με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ, ενημερώσανε τους κατοίκους του Τολού και της Ασίνης.

Όλα αυτά βέβαια, σε αντίθεση με την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριο Δωρής, όταν ενεργοποίησαν την γεώτρηση του ιδιώτη, δεν προέβησαν σε καμία ενημερωτική ενέργεια, προς τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, για να τους ενημερώσουν, ότι το νερό της πηγής της Λέρνης έχει αναμειχθεί με άλλο νερό από τοπική ιδιωτική γεώτρηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο με την εισηγητική τοποθέτηση, του κ. Σωκράτη Δωρή, τωρινού προέδρου της ΔΕΥΑΝ, για το συγκεκριμένο θέμα:






Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη