Τόλης Κοΐνης | Η βιτρίνα του Ναυπλίου δεν χωράει προχειρότητες

 


Ο    εκπαιδευτικός και μέλος της δημοτικής παράταξης «Ναυπλία Ενωμένη», Τόλης Κοΐνης, παραθέτει, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, το δικό του σχόλιο για τον πολύπαθο όπως ο ίδιος μάλιστα, τον χαρακτηρίζει, κόμβο του λιμανιού, στο Ναύπλιο.

«Η βιτρίνα του Ναυπλίου δεν χωράει προχειρότητες

 

Ξαναγίναμε ρεζίλι.

 

Αν δεν το καταλάβατε, διακόπηκαν οι εργασίες σε δημοτικό έργο από άλλη δημόσια υπηρεσία.

 

Ο κυκλικός κόμβος στην είσοδο του μεγάλου παραλιακού πάρκινγκ αποφασίστηκε από μια Δημοτική Υπηρεσία να διακοσμηθεί με έναν ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟ!!! Έτσι διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία δεν τα έγραψαν από την φαντασία τους, αλλά από πληροφορίες που τους έδωσε η συγκεκριμένη υπηρεσία. Την επόμενη όταν άρχισαν οι εργασίες διακόπηκαν κατόπιν εντολής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

 

Η εν λόγω υπηρεσία του Δήμου (υπεύθυνη για τα πάρκα) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξέχασε τον ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟ, αλλά δικαιολογήθηκε ότι θα έβαζε πέτρες σαν ένα είδος πεζούλας να συγκρατήσει την τεράστια υψομετρική διαφορά των …. 80 πόντων!!!Επειδή θα έβαζε φυτά που ταιριάζουν κατά τη γνώμη τους με τον περιβάλλοντα χώρο και τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, μέχρις στιγμής σιωπά.

 

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ δεν έχει κάνει καμία δήλωση (μέχρι αυτή τη στιγμή), αλλά κρύπτεται πίσω από την ανακοίνωση της υπηρεσίας πρασίνου, λες και αυτά συμβαίνουν σε άλλη πόλη και όχι στην δική του.

 

Λες και το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η “βιτρίνα της πόλης” μας.

Από την ανακοίνωση της υπηρεσίας του Δήμου δεν διευκρινίζεται αν ήταν τυπικοί ή πιο ουσιαστικοί οι λόγοι διακοπής των εργασιών.

 

Προκύπτουν πολλά ερωτήματα:

 

Α) Υπήρχε εγκεκριμμένος προϋπολογισμός του έργου;

Β) Το έργο ήταν εν γνώσει του Δημοτικού Συμβουλίου;

Γ) Έχει ληφθεί υπόψη ότι κάτω από τον κόμβο διέρχεται σωλήνα υδρεύσεως και πιθανά να χρειασθούν εργασίες και εκσκαφές στο μέλλον και τότε θα είναι πιο δύσκολο να διώξουν τις πέτρες;

Δ) ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;

 

Τα τέσσερα αυτά ερωτήματα έχουν μείνει μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα. Υπάρχουν σημεία στο Ναύπλιον που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα. Είναι τα σημεία από τα οποία διέρχεται ο κύριος όγκος τουριστών προς την πόλη και – δυστυχώς- ζούμε αποκλειστικά από τον τουρισμό. Π.χ. Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα: Δεν εξυπηρετεί τη γειτονιά μόνο, αλλά διέρχονται από εκεί 600.000 άνθρωποι κάθε χρόνο. Εμείς την πλακοστρώσαμε και μείναμε ήσυχοι για το έργο.

 

Οι τρεις κυκλικοί κόμβοι Αγία Ελεούσα, Ενδεκάτη και Παραλία είναι οι βιτρίνες της πόλης. Θα έπρεπε όχι να δωθούν με απευθείας ανάθεση η διακοσμησή τους, αλλά να είχε γίνει και Πανελλήνιος Καλλιτεχνικός διαγωνισμός (… αν θέλουμε τουρισμό).

Η αισθητική του ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΥ (αν και περισσότερο για μαραμμένο λουλούδι μοιάζει) μπορεί να είναι αρεστή στους εμπνευστές της…αλλά πειράματα με το Ναύπλιο να μην κάνουμε.

 

Σε μια στιγμή που το κύριο είναι η ενότητα για να αποφύγουμε το ξεπούλημα της Καραθώνας, κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να την καταστρέψουν»



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη