Επικίνδυνες και ανύπαρκτες παιδικές χαρές στο Ναύπλιο


Στην προχθεσινή μηνιαία τακτική συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Ναυπλίου, μεταξύ όλων των άλλων θεμάτων, που συζητήθηκαν, εντός ή εκτός ημερησίας διάταξης, ήταν και το θέμα για τις επικίνδυνες παιδικές χαρές στο Ναύπλιο, αλλά καθώς επίσης και μία ανύπαρκτη.

Σπασμένα παιχνίδια, κομμένες αλυσίδες, έλλειψη του δαπέδου και ασφράγιστη είσοδος, εκθέτουν σε κινδύνους

Η πρώτη από τις δύο επικίνδυνες παιδικές χαρές, που υπάρχουν στο Ναύπλιο, είναι αυτή στην πλατεία Καποδίστρια, όπου όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, πρόκειται, πραγματικά για μία παιδική χαρά, που αποτελεί κίνδυνο για όλα τα παιδιά που παίζουν εκεί.



Προσφάτως μάλιστα, όπως ειπώθηκε και στο Τοπικό Συμβούλιο του Ναυπλίου, ένα μικρό παιδάκι, τραυματίστηκε έπειτα από πτώση λόγω σπασμένου παιχνιδιού και έσπασε το πόδι του με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, η αλυσίδα που κρατάει την μία από τις κούνιες, είναι κομμένη και κρέμεται στην κυριολεξία στον αέρα.

Επιπλέον στο διπλανό παιχνίδι ισορροπίας με τις σανίδες η αλυσίδα που κρατάει το πρώτα από τα ξύλα από την μία μεριά είναι κομμένη, με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί για τα παιδιά μας.


Επίσης αν δούμε το διπλανό κομμάτι της ίδιας παιδικής χαράς θα διαπιστώσουμε ότι  σε κάποια σημεία λείπει το ειδικό δάπεδο, ενώ φαίνεται να έχιε αφαιρεθεί κάτι, του οποίου οι μεταλλικές βάσεις έχουν παραμείνει στο ίδιο σημείο.



Τέλος αυτή η επικίνδυνη παιδική χαρά στην ουσία παραμένει ανοιχτή στο κοινό και στα παιδιά, καθώς δεν κλείνει παρά μόνο από έναν σύρτη, και μάλιστα η μεταλλική πόρτα δεν έχει καν λουκέτο ώστε να περιοριστεί με αυτόν τον τρόπο, η πρόσβαση σε αυτήν.

Άραγε το ατύχημα του μικρού παιδιού, που έσπασε το πόδι του δεν ήταν αρκετό για να φροντίσουν οι αρμόδιοι, ώστε να μπλοκαριστεί τελείως η πρόσβαση σε αυτήν την ακατάλληλη πλεόν παιδική χαρά;

Έστησαν την παιδική χαρά μέσα στο χωράφι χωρίς καν να την ολοκληρώσουν!

Συνεχίζουμε την διαδρομή μας, φτάνοντας στις παλιές Εργατικές Κατοικίες του Ναυπλίου, και συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, όπου δίπλα σε αυτόν, έχουν φτιάξει μία πραγματικά επικίνδυνη παιδική χαρά, στην κυριολεξία μέσα στο χωράφι.



Όπως θα δείτε και εσείς στις φωτογραφίες, είναι αμφίβολο, αν η τσουλήθρα και όλα τα υπόλοιπα, παιχνίδια έχουν με κάποιον τρόπο, πακτωθεί – στερεωθεί στο έδαφος, ενώ δεν υπάρχει καν το ειδικό δάπεδο που απαιτείται, με αποτέλεσμα, όταν κάποια παιδιά παίζουν εκεί, να παίζουν κυριολεκτικά μέσα στα πουρνάρια.

Επιπλέον δεν υφίσταται καν εκεί η ειδική περίφραξη.

Άγνωστο ποιος και για ποιον λόγο εγκατέστησε εκεί αυτήν την υποτυπώδη παιδική χαρά, και άγνωστο επίσης είναι τοι πότε και αν θα ολοκληρωθεί τελικά η κατασκευή της.


Ξήλωσαν την παιδική χαρά για να την αναβαθμίσουν και την άφησαν κενή!

Κλείνοντας, αφήσαμε για το τέλος την εδώ και μερικά χρόνια ανύπαρκτη παιδική χαρά στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, πλησίον του Θερινού Κινηματογράφου, η οποία ξηλώθηκε, μαζί με κάποια από τις προτομές, που τώρα κοσμούν τον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, με σκοπό να αναβαθμιστεί με νέα πιο σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια για τα παιδιά, τα οποία θα πληρούν όλες τις σύγχρονες και ασφαλείς προδιαγραφές, κάτι που όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.


Η απόφαση του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου για το θέμα αυτό, ήταν να σταλούν οι τεχνικές υπηρεσίες στις δύο επικίνδυνες παιδικές χαρές, καθώς επίσης και να γίνει αίτημα για την κατασκευή της παιδικής χαράς στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, που η οποία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει, καθώς επίσης στο προαναφερθέν σημείο, να μεριμνήσει και η υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου, ώστε να καθαριστεί αυτός ο χώρος καθώς δίπλα σε αυτόν υπάρχει το θερινό σινεμά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη