Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία «Νέμεσις» | Επιβεβαιώνει ο υπουργός ΥΠΕΝ την ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας;

 


Ανοιχτή επιστολή, απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία «Νέμεσις», προς τον υπουργό ΥΠΕΝ, για την ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, για την οποία ζητάει την επιβεβαίωση του αρμόδιου υπουργού.



«Κύριε υπουργέ,

Τις τελευταίες ημέρες σε σελίδες κυνηγετικών συλλόγων αναρτώνται ενημερώσεις με λεπτομέρειες του περιεχομένου της νέας ρυθμιστικής απόφασης για την θήρα,  παρόλο που η απόφαση αυτή δεν έχει αναρτηθεί και δεν έχει δημοσιευτεί με το ΦΕΚ της, ενώ φυσικά ούτε οι συμμετέχοντες σε αυτήν φορείς, πλην εκείνων των κυνηγών, αλλά ούτε και οι αρμόδιες υπηρεσίες φαίνεται να γνωρίζουν κάτι, εκτός κι αν μπλοφάρουν, έως και τις 19/7.

Από το περιεχόμενο, το οποίο υποτίθεται ότι αφορούν αυτά τα δημοσιεύματα, εάν αυτό επιβεβαιωθεί μετά την έκδοση της ρυθμιστικής, προκύπτει ότι η διαβούλευση η οποία προηγήθηκε, για άλλη μια φορά ήταν προσχηματική και για το θεαθήναι, καθώς οι τεκμηριωμένες προτάσεις των φορέων που κατατέθηκαν πλην εκείνων των κυνηγών, δεν λήφθηκαν υπ΄ όψιν από το υπουργείο, μολονότι  η διαδικασία αυτή ξεκίνησε αρκετά νωρίς αυτή τη φορά, κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας μας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ, η οποία συμμετείχε στην διαβούλευση καταθέτοντας ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες τις προτάσεις της μέσα στις προθεσμίες που υπήρχαν και τις παρουσίασε στις υπηρεσίες σας ως όφειλε, εύχεται και ελπίζει αυτές οι «πληροφορίες» που δημοσιεύουν οι φορείς των κυνηγών, να αποδειχτεί μετά την έκδοση της ρυθμιστικής πως αποτελούν αστήρικτη φημολογία, η οποία διακινήθηκε από τους ίδιους για εσωτερική κατανάλωση μεταξύ των μελών τους.

Επιφυλασσόμαστε δε για τη δημόσια αξιολόγηση της νέας ρυθμιστικής αμέσως μόλις αυτή δημοσιευτεί.

Σελ. 1 από 2

Θα μας επιτρέψετε όμως κ. Υπουργέ μια μικρή αναφορά, ενδεικτικά, αλλά και συμβολικά, στο θέμα του τρυγονιού καθώς και μια ερώτηση προς εσάς, ως τροφή για σκέψη.

Στη περίπτωση, που η νέα ρυθμιστική απαγορεύσει το κυνήγι του, άραγε θα υποστεί κάποια βλάβη η υγεία των κυνηγών, κάποια ζημία  η οικονομία της χώρας ή θα χάσει η Βενετιά βελόνι, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας;

Γιατί επιμένετε σε κάτι που όλη η Ευρώπη, χάριν προστασίας του τρυγονιού,  που απειλείται σοβαρά με εξαφάνιση ως είδος, έχει απαγορεύσει το κυνήγι του, πράγμα που ομολογούν και οι ίδιοι οι κυνηγοί ότι συμβαίνει;

Τι είναι ζωτικότερης σημασίας, η προστασία της Φύσης, που στους καιρούς μας ακόμη κι αυτή δεν επαρκεί για να ανατραπεί αυτή η καταστροφική για τον πλανήτη μας πορεία, ή η ικανοποίηση ενός αιτήματος των κυνηγών, που οι ίδιοι θα έπρεπε, ως περιβαλλοντιστές όπως αποκαλούνται, να το ζητήσουν?

Ευελπιστούμε κ. Υπουργέ, ότι η φετινή ρυθμιστική δεν θα είναι μια επανάληψη των παλιών, αλλά μια ρυθμιστική που θα ανταποκρίνεται στις δύσκολες περιβαλλοντικές στιγμές που διέρχεται ο πλανήτης, η φύση, η χώρα, εμείς οι ίδιοι και τα ζώα.

 Αυτό είναι το Χρέος σας  ως πολιτικός και υπουργός.

Με την ευκαιρία, σας επισυνάπτουμε ξανά τις προτάσεις μας, όπως κατατέθηκαν στην διαβούλευση.

Για τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις

 Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ της Ομοσπονδίας ΝΕΜΕΣΙΣ

Η Πρόεδρος

Νατάσα Μπομπολάκη

Νομικός

https://www.whoiswhogreece.com/natasa-mpompolaki-vissinou/

Η Αντιπρόεδρος

Φωτεινή Αθανασοπούλου

Καθηγήτρια Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας»



 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη