Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: H αλήθεια για τον φετινό προϋπολογισμό και το πανάκριβο δάνειο των 7,5εκ. ευρώ

 


Αφού η σκόνη έκατσε και τα παπαγαλάκια του κ. Ορφανού δίχως ενδοιασμούς όλο αυτό το διάστημα έκαναν τη δουλειά τους συκοφαντώντας και λέγοντας ψέματα στους συμπολίτες μας, νομίζουμε ότι είναι η ώρα να παρουσιάσουμε την «άλλη» εικόνα του τελευταίου εξαμήνου στο Δήμο Ναυπλιέων με διοίκηση την παρούσα Δημοτική Αρχή.



Αρχικά στήθηκε το αφήγημα με τον προϋπολογισμό που δεν ισοσκελίζεται. Για να έχει «δράκο» το παραμύθι τους εκτίναξαν τις οφειλές του Δήμου αυθαίρετα στα 18εκ. ευρώ οι οποίες μετά από λίγο έγιναν 12εκ. ευρώ, μετά 11εκ. ευρώ αργότερα 9εκ. ευρώ και κατέληξαν στα 7,5εκ. ευρώ για να περάσουν χωρίς κραδασμούς τη λήψη του υπέρογκου ΔΑΝΕΙΟΥ από το Ταμείο Παρακαταθηκών (4εκ. € οι τόκοι ).


Χωρίς εν συναίσθηση κατάφεραν να δημιουργήσουν μια στρεβλή εικόνα της πραγματικής κατάστασης, με πολλά ψέματα, ανακρίβειες και παραπλανητικά οικονομικά στοιχεία χρεώνοντας στους προηγούμενους τα πάντα. Ευτυχώς όμως που η κοινωνία του Δήμου Ναυπλιέων αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα τι συνέβη και αντιμετώπισε σκωπτικά τη λήψη του ΔΑΝΕΙΟΥ. (4εκ. € οι τόκοι )


Αυτό που ίσως δεν έγινε πραγματικά αντιληπτό και οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι για πιο λόγο η δημοτική αρχή αποφάσισε να ξεκινήσει με αυτό τον τρόπο τη θητεία της και να καταγραφεί ως ένα χαμένο εξάμηνο πλήρους αδράνειας και ασαφούς πολιτικής στόχευσης δημοτικής αρχής από ιδρύσεως του Δήμου μας.

Πιο συγκεκριμένα:


1.Είναι προφανές ότι οι εξαγγελίες τους για σχέδιο - πρόγραμμα - όραμα ήταν, είναι και θα είναι ένα κακόγουστο αστείο. Ο επικεφαλής και οι συνεργάτες του μέχρι τότε δεν είχαν κουλτούρα πραγματικής Διοίκησης.



ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ;;;

ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ!!!

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ;;;

ΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!!!


Παρόλο που είναι θεμιτό να μην γνωρίζεις και να θες να ενημερώνεσαι τι γίνεται σε αυτό το νέο περιβάλλον που λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση εκείνοι μεταπήδησαν στο άλλο άκρο ακυρώνοντας μια πορεία γεμάτη δράσεις και παρεμβάσεις που μέχρι σήμερα έχουν γίνει. Εξυπηρέτησαν τεχνηέντως τους σκοπούς τους σταματώντας απερίσκεπτα την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου για να κερδίσουν το χρόνο που ήθελαν.

2.Μοναδικό τους στόχος όπως αποδείχθηκε ήταν η δυσφήμιση και η κατασυκοφάντηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Έχοντας σημαία τους το ψευδεπίγραφο αφήγημα του «προϋπολογισμού που δεν ισοσκελίζεται» προσπάθησαν να μηδενίσουν, να υποβαθμίσουν και να ισοπεδώσουν ένα τεράστιο έργο 12 σχεδόν ετών. Είναι λυπηρό αλλά λειτουργούσαν και λειτουργούν ακόμη και τώρα ως αντιπολίτευση.


3.Λέγοντας συστηματικά μισές αλήθειες με αποκορύφωμα να προβάλλουν ΜΟΝΟ την ύπαρξη οφειλών του δήμου προς τρίτους χωρίς να κάνουν καμία αναφορά στα ΕΣΟΔΑ που παρέλαβαν προς είσπραξη υπερκαλύπτοντας τις όποιες οφειλές.

4.Μας ταλανίζει το ερώτημα το οποίο και τους απευθύνουμε: είχατε άγνοια των επιπτώσεων που έχει στη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης η καθυστέρηση εγκεκριμένου προϋπολογισμού ή έγινε σκοπίμως μια τέτοια ενέργεια προκειμένου να εξυπηρετήσετε τους σκοπού σας;;;

ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…

Για ανάληψη πάντως ευθύνης της λάθος στρατηγικής τους ούτε λόγος φυσικά. Ακόμα και οι λίγες ψύχραιμες φωνές λογικής που τους έλεγαν ότι η πολιτική που ακολουθούν είναι λανθασμένη απορρίφθηκαν από τις εμμονές των συμβούλων (ειδικών και μη) για την υλοποίηση του βασικού στόχου τους, της κατασυκοφάντησης των προηγούμενων.

 

Τα συμπεράσματα ανήκουν φυσικά στους συμπολίτες μας για το πώς φτάσαμε ως εδώ, ωστόσο εμείς ζητούμε από τους διοικούντες να αποφασίσουν γρήγορα μια αλλαγή πορείας για να μην έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον.



ΥΓ.1 Ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου μιλώντας εξ ονόματος του, με τα όσα αναφέρει ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι ο κ. Ορφανός δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους Αντιδημάρχους και συνεργάτες του για την κατανομή των χρημάτων του Δανείου.

Ακολουθεί η αιτιολόγηση του ειδικού συνεργάτη στην οποία αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο δεν ισοσκέλισαν εξ’ αρχής τον προϋπολογισμό αναγράφοντας τις οφειλές της ΔΕΥΑΝ ως έσοδα του Δήμου κάτι που αποδέχονταν το Οικονομικό Παρατηρητήριο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια.

«Αυτή είναι μια ασφαλιστική δικλείδα ώστε να μην γίνεται ο Προϋπολογισμός πηγή σπατάλης και διαφθοράς, αφού, αν εγγραφούν στα ΕΣΟΔΑ χρήματα που δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να εισπραχτούν κατά τη διάρκεια του έτους, θα μπορούν να ξοδευτούν"νόμιμα" χρήματα που δεν υπάρχουν, τα οποία μένουν απλήρωτα -αφού ξεπερνούν τα πραγματικά ΕΣΟΔΑ- και μεταφέρονται ως απλήρωτα χρέη στον επόμενο χρόνο!!!»

Η έλλειψη εμπιστοσύνης εντός της Δημοτικής Αρχής αποδεικνύει έμπρακτα τα αδιέξοδα και την αδράνεια του τελευταίου εξαμήνου.

ΥΓ.2 Είναι πλέον προφανέστατο ότι η ΕΥΘΥΝΗ για όλες τις παλινωδίες, τις αστοχίες και τις καθυστερήσεις τόσο με τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού όσο και με το υπέρογκο Δάνειο των 7,5 εκ. ευρώ +(4εκ. € τόκοι ) βαρύνει αποκλειστικά τη Δημοτική Αρχή Ορφανού η οποία θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει στους συμπολίτες μας για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδηγούν μαθηματικά το δήμο Ναυπλιέων σε τέλμα και οπισθοδρόμηση.

ΥΓ.3 Οι αρνητικές επιπτώσεις της επιλογής της Δημοτικής Αρχής να μην ισοσκελίσει έγκαιρα τον προϋπολογισμό (επιλέγοντας το δρόμο της δυσφήμισης των προηγούμενων) είναι ήδη εμφανείς και θα αναλυθούν σε επόμενη ανακοίνωση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη