Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας | Σε συνέχεια των καταγγελιών για οφειλές του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.)



Ο  Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, σε συνέχεια των σε βάρος του καταγγελιών για οφειλές, δίνει με ένα ξεκάθαρο και δυνατό δελτίο τύπου, όλες τις δικές του απαντήσεις, απέναντι στις αιτιάσεις που έχει δεχθεί για κάποια χρέη που για κάποιον λόγο του έχουν καταλογιστεί.

«Ενημερώνουμε τα μέλη, τους φίλους και την τοπική κοινωνία, σε σχέση με τις καταγγελίες για οφειλές του Θ.Ο.Ε., ότι την υπόθεση  ανέλαβε, κατ’ εντολή μας, η νομική σύμβουλος του Θ.Ο.Ε., η οποία αφού είχε αλληλογραφία με τους ενδιαφερόμενους, κατέληξε στην εξής πρόταση προς αυτούς:»

«Αξιότιμοι κύριοι,

Σε απάντηση του από 24-7-2024 μηνύματός σας, σας αναφέρουμε τα εξής:

1) Αναφορικά με την απαίτηση των 250,00 ευρώ που  αφορά σε αποκατάσταση ζημίας πιάνου ουδέν παραστατικό μας προσκομίσατε (παρότι το ζητήσαμε) το οποίο να αποδεικνύει τη βασιμότητα των ισχυρισμών σας για τη δαπάνη αυτή. Επιπροσθέτως, από το ιδιωτικό συμφωνητικό (Ιούλιου 2018) μεταξύ των συμβεβλημένων, ήτοι αφ' ενός μεν των δεκατριών πολιτιστικών φορέων της Ερμιονίδας και εφ'  ετέρου της ΑΣΟΝ , δεν προκύπτει υποχρέωση κανενός φορέα εκ των διοργανωτών (πολιτιστικών φορέων) για οποιαδήποτε ζημία υπάρξει, σε οποιοδήποτε μουσικό όργανο χρησιμοποιηθεί στην εκδήλωση. Συνεπώς η αξίωσή σας, για αποζημίωση της συγκεκριμένης δαπάνης, δεν αποδεικνύεται από πουθενά, στερείται δε νομικής βασιμότητας.

2) Σε ότι αφορά τις δύο υπόλοιπες αξιώσεις σας, τριακοσίων ευρώ εκάστης α) για υπόλοιπο αμοιβής του κ. ……… για τη συμμετοχή του στην παράσταση Μήδεια 2019 και β) υπόλοιπο αμοιβής των προσκεκλημένων μουσικών για τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του 2019, κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν προσκομίσατε (συμφωνητικό), όπως σας ζητήθηκε.

Παρά ταύτα, επειδή ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, είναι μη κερδοσκοπικός φορέας και παρά το αναπόδεικτο των αξιώσεών σας, και επειδή δεν θέλει να υπάρχει ουδεμία υπόνοια μη συνέπειας σε οικονομικές υποχρεώσεις, θα εξοφλήσει τα ως άνω ποσά με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

1) Έκδοση τιμολογίου παροχής υπηρεσιών από το σύνολο των μουσικών που αναφέρονται στο με αρ. πρωτ. 2224 /24-10-2023 έγγραφο του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου και αναγράφονται στη σχετική διαφημιστική αφίσα, επιμερίζοντας το συνολικό ποσό των τριακοσίων (300,00) πλέον Φ.Π.Α. Ομοίως να πράξει ο κ. ….. για την παράσταση της ΜΗΔΕΙΑΣ 2019.

2) Μαζί με τα τιμολόγια, να μου αποστείλετε τους αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, συνοδευόμενα από ατομική υπεύθυνη δήλωση, μέσω gov, μη περαιτέρω απαίτησης από τον Θ.Ο.Ε..»

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, σύμφωνα με την ανωτέρω πρόταση της νομικής του συμβούλου και παρά τον όγκο της παραπληροφόρησης που έχει λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό, αναμένει, χωρίς άσκοπες αντιπαλότητες και δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων, να επιλυθεί η ανακύψασα διαφορά.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη