Μπάμπης Αντωνιάδης | Η Καραθώνα στην επικαιρότητα.

 


Με την ευκαιρία της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ναυπλιέων ( Δευτέρα 12/8/24) για ψήφισμα για την Καραθώνα είναι καλό να επισημάνουμε ότι ένα ψήφισμα δεν φτάνει.

1. Πρέπει να δούμε τι θέλουμε για την Καραθώνα.

2. Πρέπει να διαμορφώσουμε μια αντιπρόταση.

3. Πρέπει να συγκροτήσουμε μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα έχει την ευθύνη και θα πηγαίνει σε όλες τις συναντήσεις με τους φορείς πού συζητάμε σαν Δήμος για το μέλλον της Καραθώνας.

4. Πρέπει με ευθύνη του Δήμου να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος.

5. Πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση τα κόμματα και οι βουλευτές του νομού. Το ερώτημα είναι πως θέλουν το μέλλον της Καραθώνας και όχι γενικότητες για το καλό του τόπου, την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας κ.λπ

6. Μην ξεχνάμε ότι με το ΤΑΙΠΕΔ το Ναύπλιο έχει μια σημαντική εξάρτηση εκτός από Καραθώνα. Οικόπεδα στον Αγ Αναστάσιο, τα ΞΕΝΙΑ και τον Αμφιτρύωνα, το οικόπεδο στην παραλιακή δίπλα στον Ραμαντάνι.

Η ποιότητα της ζωής μας στην πόλη έχει άμεση σχέση με την Καραθώνα. Δεν είναι θέμα αν θα έχουμε παραλία να κάνουμε μπάνιο, αυτό νομικά είναι κατοχυρωμένο. Το θέμα είναι το φυσικό περιβάλλον και οι αντοχές του. Αν εμείς οι κάτοικοι δεν έχουμε μια ποιοτική ζωή στην πόλη είμαστε η χειροπιαστή δυσφήμιση για τον τουρισμό.

Τον τελευταίο καιρό διάβασα και άκουσα αρκετά για την Καραθώνα. Δεν θα ήθελα να τα σχολιάσω αλλά... Ας θυμηθούμε ότι κάποιοι στο μακρινό 1991 έβγαλαν φυλλάδια έκαναν συγκέντρωση και διαμαρτυρηθήκαν για την αύξηση του συντελεστή δόμησης στην Καραθώνα έχοντας από τότε μια σαφή πρόταση για θεματικό αθλητικό πάρκο. Ήταν εκείνα τα «παλιόπαιδα» της Πρωτοβουλίας Δημοτών Ναυπλίου και της ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ που χάλαγαν το σκηνικό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη