Πόλεμος & Άνθρωπος | Ποιος έχει τελικά κέρδος από μία τέτοια κατάσταση;

 

Φωτογραφία | Facebook


Πόλεμος σημαίνει καταστροφή πόλεων & ολόκληρων χωρών, θάνατος πολλών ανθρώπων, ξεριζωμός και προσφυγιά, αλλά γιατί όμως να πρέπει να γίνονται συνέχεια όλα αυτά;

Για ποιανού το όφελος, σκοτώνονται έτσι άδικα τόσοι άνθρωποι και καταστρέφονται, κράτη ολόκληρα, ενώ μπορεί να οδηγηθούμε και σε μία περίπτωση γενοκτονίας, όπως αυτή που γίνεται στην Παλαιστίνη αυτήν την στιγμή από το Ισραήλ;

Ποιος μπορεί να έχει κέρδος και συμφέρον από τον θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων;

Ερωτήματα, που όμως δεν είναι χωρίς απάντηση!

Ερωτήματα που πρέπει εμείς να σκεφτούμε, για να τα απαντήσουμε!

Γιατί γίνεται ένας πόλεμος;

Η αιτία ενός πολέμου, είναι πάντα πολύ πιο σύνθετη από την κλασική ατάκα, που λέει ότι θέλει το ένα κράτος να προσπαθεί να επιβληθεί στο άλλο, και ότι για αυτό πολεμάνε, δύο ή και περισσότερα κράτη μεταξύ τους!

Η αιτία των πολέμων, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο βαθιά και αφορά πολύ συγκεκριμένα κάποια πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Συμφέροντα τα οποία, όμως, είτε θα αφορούν, τα πετρέλαια και τις πηγές τους, είτε την ανάγκη της αλλαγής του διαχειριστή των εδαφών για κάποιον άλλο πάντοτε οικονομικό σκοπό.

Πόλεμος για να δημιουργήσουν ένα θαλάσσιο κανάλι

Στην περίπτωση του Ισραήλ για παράδειγμα, ο λόγος, που γίνεται αυτός ο πόλεμος, που οδηγεί, μοιραία, σε μία πιθανή γενοκτονία των Παλαιστινίων, στην Λωρίδα της Γάζας, είναι το σχέδιο για το θαλάσσιο κανάλι του Μπεν Γκουριόν.

Πρόκειται, για μία λωρίδα θάλασσας, η οποία και θα φέρει, το όνομα του πρώτο πρωθυπουργού του κράτους του Ισραήλ, Νταβίντ Μπεν Γκουριόν.

Μία λωρίδα θάλασσας, που θα αποτελεί τον ανταγωνιστή, στην ανατολική μεσόγειο, της διώρυγας του Σουέζ, ως πρόσβαση στον Περσικό Κόλπο.

Φωτογραφία | ecozen.gr

Και για να γίνει όλο αυτό, με σκοπό το κέρδος κάποιων ελάχιστων ανθρώπων, πραγματοποιείται πόλεμος, εναντίον ενός αθώου πραγματικά λαού, για το χρήμα που θα εισπράξει κάποιος από την χρήση ενός τέτοιου θαλασσίου καναλιού!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ναι καλά διαβάσατε αληθινό, αφού αποτελεί, την ζοφερό, δραματική και τραγική καθημερινότητα, που ζουν οι Παλαιστίνιοι αδερφοί μας ζώντας κάθε μέρα που περνάει στην ζώνη του πυρός κυριολεκτικά μέσα στην κόλαση!

Από την άλλη μεριά εδώ και σχεδόν δυόμιση χρόνια τώρα έχουν τον εξελισσόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία θέλει να την αποκόψει από τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

Γιατί άραγε; Γιατί εκεί παίζονται και τα παιχνίδια, των θαλάσσιων οικονομικών συμφερόντων, με τις λεγόμενες, Ανεξάρτητες Οικονομικές Ζώνες, γνωστές και ως Α.Ο.Ζ., οι οποίες, όταν θα έρθει αυτή η επικίνδυνη ώρα να διαμοιραστούν μεταξύ των διαφόρων συμμετεχόντων κρατών, οι γείτονες λαοί, που πραγματικά δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, κινδυνεύουν να βρεθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή διωγμένοι από την γη τους, για να μην σκοτωθούνε στην ζώνη του πυρός!

Τελικά ποιος έχει όφελος από έναν πόλεμο;

Ο μόνος που έχει έστω και ένα όφελος από έναν πόλεμο και από τον τόσο άδικο, θάνατο τόσων πολλών ανθρώπων, που δυστυχώς εν έτη 2024, είναι αυτός ο οποίος είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους κρατάνε στα χέρια τους το 99% του πλούτου που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη.

Συμβαίνει αυτό που δυστυχώς εν έτη 2024, ισχύει ακόμα όπως το έγραψε, ολόκληρες δεκαετίες πριν, ο ποιητής Κώστας Βάρναλης, να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ!

Έτσι μέσα από αυτόν τον μοναδικό στίχο του Κώστα Βάρναλη, ο οποίος τα λέει όλα, ξεκαθαρίζει το τοπίο και αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος του μόχθου και της φτώχιας, δεν έχει τίποτα να κερδίσει σίγουρα από έναν οποιονδήποτε πόλεμο, αλλά παρά μόνο τον κίνδυνο αν χάσει το πιο σημαντικό πράγμα που ο ίδιος έχει, την ίδια του την ζωή! Και γιατί; Για τα χρήματα κάποιου που προφανώς; το πιο πιθανό έιναι ότι δεν θα γνωρίσει ποτέ!








Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη