Θανάσης Κολιζέρας | Για την απώλεια του Σπήλιου Βασιλείου

 

*Γράφει ο Θανάσης Κολιζέρας



Πλησιάζουν σαράντα μέρες που έφυγε από τη ζωή ο Σπήλιος Βασιλείου, ένας άνθρωπος ευφυής και ανιδιοτελής, σεμνός και με πίστη, ως το τέλος της ζωής του, για το αναπόφευκτο πέρασμα σε έναν ανώτερο κοινωνικοοικονομικό σχηματισμό, σε μια διαφορετικά οργανωμένη κοινωνία, τη σοσιαλιστική κοινωνία.

 

Συμμετείχε ενεργά  στη δημόσια ζωή του τόπου, εκλεγμένος βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ τη περίοδο 1981 έως το 1985, συνεπής αγωνιστής με διακριτή πολιτική σκέψη και συνείδηση, εκφραστής των ιδεών της αληθινής προόδου, βάδισε πάντα με το κεφάλι ψηλά και το μέτωπο καθαρό.

Άνθρωπος τίμιος, ευγενής, αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του επιδιώκοντας να εμπνεύσει τα προοδευτικά ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης.  Χωρίς καμία προκατάληψη, αλλά με ευρύτητα πνεύματος, ήθος, και υψηλού επιπέδου κριτήριο, ο Σπήλιος Βασιλείου, παρέμεινε αταλάντευτος στα ιδανικά και στις ιδέες του.  

Στάθηκε ακλόνητος στο όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης, όταν οι απολογητές της σαπίλας του συστήματος της εκμετάλλευσης έριχναν το ανάθεμα στον Σοσιαλισμό, τις δύσκολες μέρες των ανατροπών και των χρόνων που ακολούθησαν, με τις οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς παγκόσμια και στην Ελλάδα.  Όταν άλλοι ενσωματώνονταν με τη βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση, πρόδιδαν ιδέες και ιδανικά, αποδεικνύονταν στη πράξη στυλοβάτες του καπιταλισμού, ο Σπήλιος Βασιλείου επέλεξε την συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Τα τελευταία είκοσι πέντε και πλέον χρόνια, με τις όποιες επιφυλάξεις, ενδεχομένως και αντιρρήσεις, στήριξε το ΚΚΕ με τη ψήφο του. Κυρίως όμως στήριξε το ΚΚΕ με την πεποίθησή του ότι είναι το μόνο Κόμμα που μπορεί να ενσαρκώσει το όραμα για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Η απώλεια του Σπήλιου Βασίλειου κάνει φτωχότερη την Αργολίδα. Ωστόσο η στάση ζωής με αξιοπρέπεια και προσφορά, η αγάπη και η εκτίμηση όλων μας, η αναγνώριση της δράσης του, δίνουν το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός με τόλμη, με καρδιά και μυαλό  για το νέο, το όμορφο, το δίκαιο και συναρπαστικό! Για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη!

*Ο Θανάσης Κολιζέρας, είναι μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη