Καρυοφυλλιά, Ρένη, Νεφέλη και Φώτης, μάγεψαν το κοινό στην πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ στο Κάστρο Ακροναυπλίας

 

Σε μία μαγική βραδιά, βρεθήκαμε, χθες το βράδυ στην εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, με ένα, υπέροχο ταξίδι στον χρόνο, αλλά και στην Μουσική, με ταξιδιώτες, σε αυτό το ταξίδι, την Ρένη Πιττακή, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Νεφέλη Φασούλη και των Φώτη Σιώτα, και συνοδοιπόρους, όλους εμάς, που βρεθήκαμε εκεί, σε αυτόν τον υπέροχο μνημειακό χώρο, του θεάτρου στο Κάστρο της Ακροναυπλίας.

Η βραδιά άνοιξε, με έναν σύντομο πρόλογο, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Ορφανό, και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστης Παπαδημητρίου. Στην συνέχεια την σκυτάλη, πήρε η μοναδική Ρένη Πιττακή, σε ένα εξαιρετικό θεατρικό δρώμενο, στο οποίο, απήγγειλε, με την σειρά αρκετά ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, από την ποιητική του συλλογή «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος».

Αμέσως μετά στην σκηνή, ανέβηκε, η επίσης μοναδική, αγαπημένη ηθοποιός, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η οποία μας  αφηγήθηκε το βιβλίο του Ανδρέα Καρκαβίτσα, «Οι φυλακές του Ναυπλίου».

Στην συνέχεια, την σκυτάλη, πήρε μέχρι το τέλος αυτής της υπέροχης βραδιάς, η υπέροχη, νεαρή τραγουδίστρια, από τα μέρη μας, Νεφέλη Φασούλη, η οποία μαζί με τον μοναδικό Φώτη Σιώτα, μας ταξίδεψε, με τραγούδια, γραμμένα από τον Θοδωρή Γκόνη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, τον Φοίβο Δεληβοριά, αλλά και με τραγούδια της ίδιας της Νεφέλης Φασούλη, που αγάπησε και αγκάλιασε το κοινό.

Είναι το μόνο σίγουρό, όμως, θα πρέπει να πούμε κάπου εδώ ότι, όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί χθες το βράδυ, ζήσαμε, μία μαγική βραδιά, που κανείς μας δεν θα ήθελε να τελειώσει!










Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη