Το Κυπριακό ζήτημα και η Τουρκική εισβολή | Μία πολύ επιτυχημένη ιστορική εσπερίδα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου (Φωτό + Βίντεο)


Με μεγάλη επιτυχία, που προήλθε από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, πραγματοποιήθηκε, στην κατάμεστη αυλή του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου, η ιστορική εσπερίδα με τίτλο «Το Κυπριακό ζήτημα και η Τουρκική εισβολή».

Η εκδήλωση άνοιξε με έναν σύντομο πρόλογο από την Τασούλα Πινάτση, πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου, ενώ στην συνέχεια άνοιξε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, με σύντομη παρέμβαση από τον Κώστα Βακάλη, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας.

Μέσα από την παρέμβασή του, ο Κώστας Βακάλης, ανέδειξε την διαχρονική θέση της ΕΕΥΔΕ, για ένα ενιαίο Κυπριακό κράτος, που θα αναγνωρίζει όλες τις εθνότητες που υπάρχουν εκεί, δηλαδή, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι και Μαρωνίτες.


Στην συνέχεια, ακολούθησε, ένα, σύντομο δρώμενο, με την παρουσίαση της διασκευής, του τραγουδιού, του Μάριου Τόκα «Η δική μου πατρίδα», από την Σούλα Σπανού Αραπάκη, στην κιθάρα και στο τραγούδι, και την Μυρτώ Χατζηγεωργίου στο τραγούδι.


Στην συνέχεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία, από τον προσκεκλημένο καθηγητή κοινωνιολογίας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Σπύρο Σακελλαρόπουλο.

Ο κύριος Σακελλαρόπουλος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ανέδειξε, ότι το θέμα της Κύπρου, ξεκινάει από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπου λόγω της στρατηγικής θέσης της Κύπρου, στην Ανατολική Μεσόγειο, διεκδικούνταν εδάφη της τόσο από την Τουρκία, όσο και από την Μεγάλη η Βρετανία.

Η Μεγάλη Βρετανία, έχει δικά της εδάφη στην Κύπρο, εκεί που βρίσκονται οι στρατιωτικές βάσεις της, ενώ όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του καθηγητή, η Τουρκία, ήθελε μόνο το 37% των εδαφών της Κύπρου, καθώς πιστεύει για δικούς της λόγους, ότι αυτό το ποσοστό, ανήκει στους Τουρκοκύπριους.

Τέθηκε επίσης το ζήτημα, ότι η Κύπρος, χρειάζεται να αποτελεί έναν σύγχρονο Νατοϊκό πόλο, κάτι που στηρίζεται, τόσο από την Τουρκία και τις ΗΠΑ, αλλά καθώς επίσης από την Ελλάδα και την Μεγάλη Βρετανία, χώρες, όλες αυτές που έιναι μέλη και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία, του καθηγητή, κύριου Σπύρου Σακελλαρόπουλου

Στην συνέχεια, μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε μία εκτενής συζήτηση με κοινό, όπου αναδείχθηκαν, και άλλα διάφορα ακόμα σοβαρά ζητήματα, που υπάρχουν επάνω στο συγκεκριμένο θέμα.










Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη