Γιώργος Γαβρήλος | Η περιοχή μας χρειάζεται άμεσα ένα συνολικό σχέδιο παρέμβασης και με ενίσχυση της Αστυνομίας και με κοινωνικές πολιτικές. Κατάθεση Αναφοράς.

 


Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Γιώργου Γαβρήλου, για τα όσα το τελευταίο διάστημα απασχολούν τη Νέα Κίο

 

Τα πρόσφατα γεγονότα στην Νέα Κίο, τα οποία δυστυχώς συμβαίνουν συχνά και σε άλλες περιοχές και χωριά της Αργολίδας, έρχονται να υπογραμμίσουν την πολιτική απαξίωσης που ακολουθεί η Κυβέρνηση για την Περιφέρεια αλλά και την έλλειψη σημαντικών παρεμβάσεων στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και ενσωμάτωσης.

 

Πλείστες όσες φορές σαν ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχουμε τονίσει την τραγική υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής, με αποτέλεσμα να αυξάνεται κάθε χρόνο όλο και πιο πολύ το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Και κάθε φορά το αρμόδιο Υπουργείο απαντά με αόριστες υποσχέσεις, ενώ η αποδυνάμωση των Τμημάτων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και τα περιστατικά παραβατικότητας αυξάνονται.

 

Οι κάτοικοι της Νέας Κίου ζητούν ενίσχυση της ασφάλειάς τους και η Πολιτεία οφείλει άμεσα να πράξει ότι είναι δυνατόν για να υπερασπιστεί αυτό τους το δικαίωμα. Για αυτό τον λόγο κατέθεσα σήμερα Αναφορά προς τον κ. Χρυσοχοίδη, επισυνάπτοντας το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Άργους- Μυκηνών.

Παράλληλα, δε, είναι τραγικό λάθος να ακούγονται φωνές στον δημόσιο διάλογο που θεωρούν πως τα όσοι όσα έχουν λάβει χώρα, μπορούν να λυθούν μόνο μέσω της καταστολής ή της βίας απέναντι στην βία.

 

Στόχος ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού Κράτους οφείλει να είναι η κοινωνική ένταξη των Ρομά και η δημιουργία ενός πλαισίου παρεμβάσεων που θα υπερασπίζεται την κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα και δεν θα αφήνει χώρο στην προκατάληψη και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Η ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών, τα προγράμματα ενσωμάτωσης, εργασίας και υγείας, το τέλος των καταυλισμών μέσω πολιτικών μετεγκατάστασης και καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής των παιδιών και όσων ζουν σε άθλιες συνθήκες, είναι στόχοι που η Κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα, αλλά απαξιεί καν να εξετάσει, αφήνοντας ολόκληρες κοινωνίες να λύσουν τα προβλήματα μόνες τους.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη