Το Estella Festival ολοκληρώνεται την Τετάρτη 21 Αυγούστου στο Καστράκι στη Μελιγού με την Kalliope



Το Estella Festival ολοκληρώνεται την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 21:30, στο πανέμορφο Καστράκι στη Μελιγού με την Kalliope (Καλλιόπη Πούσκα), η οποία παράλληλα με τις εμφανίσεις της στο πλευρό του Δημήτρη Μπάση, σκοπεύει να δημιουργήσει μια παράσταση πιάνο - φωνή και να μας ταξιδέψει με ένα διεθνές ρεπερτόριο στις γειτονιές του κόσμου. Πρόκειται να απολαύσουμε τραγούδια από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη αλλά και την Ανατολή σε ήχους και τραγούδια μεγάλων ερμηνευτών και συνθετών. Εικόνες γεμάτες νοσταλγία από τον διεθνή κινηματογράφο και κλασσικές ελληνικές επιτυχίες συμπληρώνουν το μουσικό ταξίδι. Στο πιάνο τη συνοδεύει η εξαιρετική σολίστρια Μαρίνα Τσοκάνη μετά την άκρως επιτυχημένη συνεργασία τους στο Baraonda Music Hall αυτόν τον χειμώνα.



 ~~~~ Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

 

Η Kalliope (Καλλιόπη Πούσκα) έχει γεννηθεί και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας με οικονομική κατεύθυνση. Από μικρή ηλικία ήταν μέλος της χορωδίας Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κιθάρας, πιάνου και θεωρητικών στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μαθήματα φωνητικής με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

 

Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας παρουσιάζοντας κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο της με τραγούδια της Μεσογείου διασκευές αλλά και καινούργια τραγούδια με την υπογραφή του Μανόλη Ανδρουλιδάκη που έχει και την επιμέλεια – ενορχήστρωση του δίσκου. Επίσης συμμετέχει στον επερχόμενο δίσκο της ποιήτριας Χαριτίνης Βαζαίου με μελοποιημένα ποιήματα από τη συλλογή «Άρση Σιωπής».

 

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες, στην παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Με επίσημο Ένδυμα» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τον Πάνο Μουζουράκη, στο Sani Festival στην παραγωγή “The Mediterranean Project” ενώ από το φθινόπωρο του 2022 συνεργάζεται μόνιμα με τον Δημήτρη Μπάση.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη