Απάντηση του Παναγιώτη Καμπόσου σε σχόλια για την βοήθεια σε συμπολίτη από τον Δήμο Άργους Μυκηνών με σοβαρά προβλήματα υγείας

 


Σχετικά με σχόλια που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρονται σε συμπολίτη που διαμένει στο τέρμα της οδού Κορίνθου δηλώνουμε τα εξής:

  1. Πρόκειται για συμπολίτη μας με σοβαρότατα προβλήματα υγείας (παθολογικά και ψυχιατρικά), χωρίς υποστηρικτικό συγγενικό / οικογενειακό δίκτυο.
  2. Ο συμπολίτης μας είναι ενταγμένος ως ωφελούμενος στο κοινωνικό συσσίτιο από 2ετίας και λαμβάνει καθημερινά φαγητό.
  3. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μετά την αδιαφορία των συγγενών του, έχουν ορίσει δικαστικό συμπαραστάτη, που κατοικεί αυτή και τα παιδιά σε απόσταση 500μ. από την οικεία το εν λόγω συμπολίτη μας. Ο δικαστικός συμπαραστάτης επιλαμβάνεται καθημερινά την φροντίδα του και για την χορήγηση φαρμάκων, την σίτιση του και την ατομική υγιεινή του.
  4. Από 4μηνου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ και τον επισκέπτεται καθημερινά η ψυχολόγος του προγράμματος και η οικογενειακή βοηθός με αφορμή και την καθημερινή διανομή φαγητού.
  5. Ο συμπολίτης μας παρακολουθείται σε τακτική βάση στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Άργους ενώ το τελευταίο εξάμηνο έχουν πραγματοποιηθεί παθολογικός και αιματολογικός έλεγχος. 

Όποιος πολίτης συμπολίτης επιθυμεί να ενημερωθεί, να βοηθήσει και να συμμετέχει στην φροντίδα του πάσχοντα συμπολίτη μας, μπορεί να απευθυνθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Άργους – Μυκηνών καθώς και στις κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Άργους.

Οι αναρτήσεις και οι σχολιασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποδεικνύουν κίβδηλο ενδιαφέρον και μη αγαθά κίνητρα. Η αλληλεγγύη, η βοήθεια και το ενδιαφέρον αποδεικνύεται εμπράκτως και όχι πίσω από μια οθόνη ενός υπολογιστή. 

 

Παναγιώτης Καμπόσος
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη