Το Βολτ για την απόφαση της Γερμανίας για το Μεταναστευτικό

 


Η απόφαση για ελέγχους στα σύνορα της Γερμανίας αποτελεί κάτι περισσότερο από γραφειοκρατικά μέτρα. Υπονομεύει το ευρωπαϊκό σχέδιο που μας έφερε ειρήνη, ελευθερία και συνεργασία για περισσότερα από 70 χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπερασπίζεται την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών, υπηρεσιών και ανθρώπων. Η απόφαση αυτή αμφισβητεί αυτά τα επιτεύγματα.

 

Η εισαγωγή αυτών των μέτρων είναι μια αντίδραση της κυβέρνησης της Γερμανίας στην εκλογική επιτυχία των ακροδεξιών κομμάτων αλλά δεν προσφέρει λύση στις προκλήσεις της εποχής μας. Αντιθέτως, προωθεί την απομόνωση και τη δυσπιστία και επιβαρύνει την ευρωπαϊκή οικονομία. Προχωρώντας μόνη της, η Γερμανία καταργεί ουσιαστικά το Δουβλίνο ΙΙΙ. Καθοδηγούμενη από εγχώριες πολιτικές σκοπιμότητες, η Γερμανία κινδυνεύει να υπονομεύσει την εν λόγω συμφωνία, η οποία χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία για να συνταχθεί.

 

Η Ευρώπη μας έφερε ευημερία και ειρήνη. Στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε αυτά τα επιτεύγματα. Στο Βολτ καταδικάζουμε αυτήν την απόφαση, καθώς δεν αποτελεί μία βιώσιμη λύση, και απαιτούμε συγκεκριμένα μέτρα για μια πανευρωπαϊκή αντιμετώπιση:

 

1. Κοινή μεταναστευτική πολιτική σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενιαίοι κανόνες για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες.

 

2. Δίκαιη κατανομή: Το βάρος πρέπει να κατανέμεται δίκαια μεταξύ των κρατών, όχι μόνο μεταξύ των χωρών πρώτης άφιξης και των βασικών χωρών προορισμού, όπως η Ελλάδα και η Γερμανία.

 

3. Ενίσχυση της νόμιμης μετανάστευσης: Οι άδειες εργασίας και οι υποτροφίες μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων.

 

4. Προώθηση της ένταξης: Επενδύσεις στην στέγαση και στη μακροπρόθεσμη ένταξη των προσφύγων, που υποστηρίζονται από μια ανθρώπινη πολιτική ασύλου.

 

5. Διεθνής συνεργασία : Συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τις χώρες προέλευσής τους για την πρόληψη των προσφυγικών κρίσεων.

 

Στο Βολτ δεσμευόμαστε για μια Ευρώπη με ειρήνη, συνεργασία και ανθρωπιά και αρνούμαστε να υιοθετήσουμε τον διχασμό του λαϊκισμού.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη