Κολυμπώντας και ΕΛΠί-ΖωΝΤΑΣ | Ένας αγώνας κολύμβησης στο Ναύπλιο για καλό σκοπό

 




 

Ο Δήμος Ναυπλιέων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας διοργανώνει αθλητική εκδήλωση-δράση « Κολυμπώντας και ΕΛΠί-ΖωΝΤΑΣ» στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 στο λιμάνι του Ναυπλίου, ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα αντοχής που δίνουν καθημερινά τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

 

Ο υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων, αθλητής και μέλος της εθελοντικής ομάδας «Κολυμπώντας και ΕΛΠί-ΖωΝΤΑΣ» κύριος Σταύρος Σμυρλής, πρόκειται να κολυμπήσει μια απόσταση 60χλμ. από το λιμάνι του Λεωνιδίου την 23η Σεπτεμβρίου 2024 με τερματισμό το λιμάνι του Ναυπλίου την 27η Σεπτεμβρίου 2024 ώρα 10.00 δίνοντας ένα σπουδαίο μήνυμα Ελπίδας, Ζωής και Αλληλεγγύης, ότι τα παιδιά αυτά έχουν και θα έχουν μια ξεχωριστή θέση στη ζωή και στην καρδιά μας.

 

Το νόημα της ημέρας αυτής είναι η μετάδοση και η σημασία του εθελοντισμού μέσα από το αθλητικό ιδεώδες προς όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για την επιβράβευση, αγωνιζόμαστε για το αθλητικό ιδεώδες, τις αξίες και τα ιδανικά που προβάλλει ο αθλητισμός.

 

 

Υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής είναι η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ναυπλιέων, το Λιμενικό Ταμείο και Λιμεναρχείο Ναυπλίου, η Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός , οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αργολίδας καθώς και χορηγοί και Αθλητικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

 

Στο σημείο τερματισμού θα παρευρίσκονται τα παιδιά σχολικών μονάδων της πόλης μας σε ένδειξη ευαισθητοποίησης και συμπαράστασης στο έργο του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

 

Ο Δήμος Ναυπλιέων είναι υποστηρικτής τέτοιου είδους διοργανώσεων οι οποίες έχουν ως στόχο την κοινωνική ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη συμβάλλοντας στην ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών και των οικογενειών τους στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

 

Στο πλαίσιο της ανωτέρω διοργάνωσης προκύπτουν δαπάνες τις οποίες θα αναλάβει ο Δήμος Ναυπλιέων.

 

Ειδικότερα:

 

Το τελικό συνολικό κόστος για την παραπάνω διοργάνωση ανέρχεται στο ποσό των 406 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Το παραπάνω ποσό θα βαρύνει:

1.                        Κ.Α 15-6235.002 του προϋπολογισμού του Δήμου Ναυπλιέων, με τίτλο « Δαπάνη ενοικίασης καρεκλών και συναφούς εξοπλισμού για τις ανάγκες εκδηλώσεων του Δήμου» και

2.                        Τον Κ.Α 15.6699.003 του προϋπολογισμού του Δήμου Ναυπλιέων, με τίτλο «Αγορά υλικών για διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου».

 

Αναλυτικά οι δαπάνες:

 

1.                         Δαπάνες ενοικίασης καθισμάτων την 27/09 στο Λιμάνι Ναυπλίου, συνολικό ποσό 78€ με ΦΠΑ.

2.                      Δαπάνες διακόσμησης μπαλονιών την 27/09, στο Λιμάνι Ναυπλίου, συνολικό ποσό 328 € με ΦΠΑ.

 

Για τους παραπάνω λόγους καλείται η Δημοτική Επιτροπή να προβεί στην έγκριση διοργάνωσης, έγκριση δαπάνης και την εξειδίκευση πίστωσης αθλητικής εκδήλωσης - δράσης η οποία θα πραγματοποιηθεί την 27η Σεπτεμβρίου 2024 ώρα 10.00 στο λιμάνι Ναυπλίου.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη