Πάγια προκαταβολή σχολικών μονάδων

 

Φωτογραφία | giannismargetas.com


Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών της 31/5/2024 αναφέρει:

Με Απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής συνιστάται πάγια προκαταβολή για τον Διευθυντή/ντρια σχολικής μονάδας, προκειμένου να αντιμετωπίζεται οποιαδήποτε δαπάνη σχετίζεται με τις λειτουργικές δαπάνες της σχολικής μονάδας.

Η ισχύς ξεκίνησε από 1 Ιουλίου 2024.

Τα βήματα για τη σύσταση και διαχείριση της πάγιας προκαταβολής είναι συγκεκριμένα, δηλαδή Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής για τη σύστασή της και τον ορισμό των υπολόγων, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κ.ο.κ.                                                                                      

Η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει.                                                              

Στο Δήμο μας όμως δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία λήψης των απαραίτητων Αποφάσεων.                                                                                           

Παρακαλούμε όπως, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, άμεσα  ξεκινήσετε τις διαδικασίες σύστασης της πάγιας προκαταβολής.

Επιπλέον, σας καλούμε για άλλη μια φορά, όπως πράξαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος, να συγκροτήσετε τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, αφού ο νόμος δίνει τη δυνατότητα διατήρησής της, να ανακαλέσετε την Απόφαση που λάβατε πλειοψηφικά για την κατάργησή της, αφού η διατήρησή της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας, αποτελεί την συνθήκη που εγγυάται την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα στη συνεργασία Δήμου και σχολικών μονάδων.

Κρανίδι 6 Σεπτεμβρίου 2024

Γιάννης Μαργέτας


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη