Τόλης Κοΐνης | Καραθώνα: «Τα παράπονα σας στον Δήμαρχο»!

 


*Γράφει ο Τόλης Κοΐνης


Καραθώνα: «Τα παράπονα σας στον Δήμαρχο»!

Βρήκα τον μπελά μου.

Με συναντά στο δρόμο φίλος. Πηγαίνω, δυστυχώς, με τα πόδια και όποιος με βλέπει με ρωτάει.

Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος, τον αντιγράφω.

«Δεν έχεις γράψει τίποτε για την Καραθώνα, τελευταία.»

«Τόσα άλλα, που έχω γράψει, δεν σου άρεσαν;»

«Η Καραθώνα είναι το σημαντικό. Το ΤΑΙΠΕΔ – Υπερταμείο έχει αναθέσει σε εκτιμητή να λύσει τις τελευταίες διαφορές, που υπάρχουν σε ζητήματα ιδιοκτησίας και να παραδώσει μέχρι τον Οκτώβρη τη δουλειά του. Το Νοέμβρη θα γίνει ο όποιος συμβιβασμός με πιθανούς διεκδικητές και το Δεκέμβρη προχωράμε σε εκποίηση.»

«Εγώ το ξέρω και φαντάζομαι πως το ξέρει και ο Δήμαρχός σου.»

«Αφού το ξέρεις, γιατί δεν το γράφεις;»

«Γιατί ο Δήμαρχός σου ψήφισε πώς θα συστήσει Διαπαραταξιακή Επιτροπή. Αλήθεια ή ψέμα;»

«Αλήθεια, έτσι λέει το ψήφισμα που οι δικοί σου δεν το ψήφισαν.»

«Οι δικοί μου δεν το ψήφισαν γιατί είπαν πως «αποδέχεται ο Δήμος με το ψήφισμα την παραχώρηση σε ιδιώτη της μοναδικής λαϊκής πλαζ». Ή μήπως δεν την αποδέχεται;… Γιατί κάτι τέτοιο δεν βρίσκω γραμμένο.»

«Εντάξει. Ποιο είναι το πρόβλημα και εσύ δεν γράφεις;»

«Περιμένω έναν μήνα σχεδόν να συγκροτήσει αυτή την Διαπαραταξιακή επιτροπή που ψήφισε… Ρώτα, τον Δήμαρχό σου, να σου πει γιατί την καθυστερεί.»

«Θα τον ρωτήσω…»

«Μπράβο. Έτσι σε θέλω να έχεις θάρρος μπροστά στην εξουσία. Για να δούμε τώρα … Εάν η Επιτροπή αυτή ψηφίσει κατά πλειοψηφία ότι πρέπει να γίνει δημόσια συγκέντρωση για διαβούλευση πάνω στο ξεπούλημα της Καραθώνας, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοί του θα το δεχτούν;»

«Δεν ξέρω.»

«Ρώτα τον Δήμαρχό σου να σου πει.»

«Γιατί λες συνέχεια τον Δήμαρχό σου… Δήμαρχος όλων μας είναι.»

«Ναι, αλλά εσύ τον ψήφισες και από τον πρώτο γύρο και γύρισες σε μένα την πλάτη, αν και είμαστε πενήντα χρόνια φίλοι… γιατί έλεγες πως είχε Κυβερνησιμότητα… Πού είναι αυτή; Μέσα σε δυο μήνες, που ψήφισε τον προϋπολογισμό, κατάλαβε πως τα είχε κάνει χάλια και έτρεξε να τον τροποποιήσει…. Ωραία Κυβερνησιμότητα.»

«Είσαι άδικος. Έπρεπε να διατεθούν κονδύλια για την καθαριότητα.»

«Να δοθούν. Συμφωνώ ότι είναι το πρωτεύον… αλλά, αφού είχαν Κυβερνησιμότητα δεν το ήξεραν πως η πόλη πρέπει να είναι καθαρή και για τους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες; Και σε ένα ιστολόγιο, που έδειχνε με βίντεο την κατάσταση της καθαριότητας στους δρόμους, το μπλόκαραν.»

«Ε… δεν φταίνε όλοι για αυτό.»

«Όταν φοβούνται τον δημόσιο αντίλογο για την Καραθώνα, φυσιολογικό είναι να φοβούνται και κάθε αντίθετη γνώμη για οποιοδήποτε θέμα. Όχι μια Αντιδημάρχισσα μόνον, αλλά όλοι τους. Είδες κανέναν να αντιδρά;»

«Τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι.»

«Γιατί μαζί δεν κατέβηκαν στις εκλογές;»

«Καλά…»

«Μην πας να φύγεις… Ψήφισαν ότι θα κάνουν αντιπρόταση για την Καραθώνα… και ότι ο ιδιώτης που θα την πάρει, θα εφαρμόσει το δικό τους σχέδιο…»

«Ναι.»

«Αντιπαρέρχομαι ότι είναι μεγαλειώδης βλακεία ότι ο ιδιώτης δεν θα έχει τον δικό του προγραμματισμό και θα περιμένει από εσένα να του πεις τί θα κάνει στο «οικόπεδό» του και σε ρωτάω… αφού θέλουν σχέδιο για την Καραθώνα, προχθές που τροποποίησαν τον προϋπολογισμό γιατί δεν πρόβλεψαν κονδύλι που θα πληρώσουν κάποιον Αρχιτέκτονα να επικαιροποιήσει, τη μελέτη της παλιάς προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΟΤ η οποία στηριζόταν σε παλιότερη μελέτη του Σαλεσιώτη; Μήπως μας κοροϊδεύουν και σε αυτό;»

«Δεν ξέρω.»

«Ρώτα τον Δήμαρχό σου, να σου πει.»

«Και το άλλο η πλατφόρμα «δημοσίας διαβούλευσης», που την ψήφισαν- γιατί φοβόνται να εμφανιστούν μπροστά στον λαό- που είναι; Κόκκαλα έχει;…»

«Δεν ξέρω εγώ από …ηλεκτρονικά…»

«Για αυτό την πρότειναν.»

«Επειδή δεν ξέρω εγώ από ηλεκτρονικά;»

«Ναι, γιατί όποτε κάνουν ηλεκτρονική διαβούλευση, μέχρι τώρα, σχεδόν κανείς δεν έχει συμμετάσχει.»

«Εντάξει, εσύ όμως να γράφεις;»

«Όχι, τώρα έχω άλλη δουλειά. Ξέρεις πως στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αρχαιρεσίες για νέο πρόεδρο. Τώρα τρέχω για τον ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ, θα έρθει την άλλη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο του Ναυπλίου… Όπως εσύ θέλεις να γράφω, έτσι και εγώ θέλω να είσαι εκεί… Τουλάχιστον, να τον ακούσεις.»

*Ο Τόλης Κοΐνης, είναι εκπαιδευτικός και μέλος της δημοτικής παράταξης, «Ναυπλία Ενωμένη»


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη